Tomaten saus van geroosterde tomaten

 

Nou moet ik eerlijk bekennen dat mijn tomatensaus wat aan de zure kant was. Misschien als je wacht tot de zomer dan zijn de tomaten misschien wat lekkerder. Zongerijpt is natuurlijk het beste, maar dat hebben we hier niet, alleen uit de kas! Maar ik wilde het toch een keer proberen, eerst roosteren en dan saus ervan maken. Ik hou wel van zuur trouwens!

Ik heb een basis tomatensaus gemaakt, dus zonder kruiden. Je kan nadat je er een saus van hebt gemaakt, de kruiden toevoegen. Italiaanse kruiden voor pasta, Marokkaanse kruiden voor een tajine.

Wat heb je nodig:

  • 2 kilo tomaten
  • 2 uien
  • 1 bolletje knoflook of een halve
  • Olijfolie
  • Zeezout, hoe grover hoe lekkerder

 

Snijd de tomaten in vieren, haal zoveel mogelijk zaadjes eruit. Want anders krijg je heel veel vocht in de oven.

Doe alle tomaten op een grote bakplaat, zout en olijfolie eroverheen. Uien met schil op de bakplaat erbij en rooster ze 45 minuten of een uur op 190 graden. Na 20 minuten doe je bol knoflook erbij.

Saus maken:

Als alles beetje is afgekoeld, schil je de uien en snijd ze in stukjes. Even fruiten in de olijfolie.

Tomaten en knoflook erbij, proef of er genoeg zout in zit. Pureer alles met een blender tot een saus. Ik heb een beetje gebruikt voor de pasta, de rest staat in de vriezer te wachten op een geschikt moment, voor op de pizza of voor bij de linzen! Jammie…

 

Eet smakelijk!

 

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.