Groentenmuffins

Heerlijke muffins van wortel en courgette.

Benodigdheden:
Keukenmachine/  muffin vorm

  • 1 grote wortel
  • 1 kleine courgette
  • 2/3 eetlepels havermout
  • 100 gram kaas
  • Stuk of 12 zongedroogde tomaatjes
  • handje amandelen of noten
  • zout/peper naar smaak (let op, kaas en tomaatjes zijn ook zout)
  • Theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eieren (eerst 1 en als het droog is, de 2e erbij)

Optioneel: olijven (in stukjes)
Verwarm de oven op 190 graden.

Was en schil de wortel, snijd deze in stukken om in de keukenmachine te doen.
Maak de wortelen klein samen met de amandelen. Niet te fijn, mag vrij grof blijven.

Doe het in een grote bak.

Snij de courgette in hele kleine stukjes. Mag ook in de keukenmachine, maak het niet te klein/fijn anders wordt het pulp.

Doe ook deze in de bak, samen met de klein gesneden kaas, zongedroogde tomaatjes. Klop de eieren los en doe deze erbij, havermout erbij. Mengsel mag niet te nat zijn. De havermout vangt het overtollige vocht op. Doe zout, peper erbij en de Italiaanse kruiden en roer alles goed door elkaar.

Vet de muffinvormpjes goed in met kokosolie. Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes.

Bak deze in 20 tot 25 minuten gaar. Laat ze even afkoelen voordat je ze eruit haalt. Anders vallen ze uit elkaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover