Zadencracker (glutenvrij en koolhydraatarm)

Zaden crackers

Deze cracker zijn zo makkelijk om te maken en oh zo lekkerrrrr

 Wat heb je nodig?

  • 125 gr amandelmeel
  • 1 eiwit
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 theelepel zout (naar smaak)
  • 60 gr gemengde pitten en zaden
  • 2 el sesamzaadjes
  • bakpapier
  • deegroller

Optioneel zijn allerlei (droge) kruiden die je lekker vind!

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed met je handen tot deeg. Dit duurt niet lang, 2 minuten hooguit. Kneed goed door elkaar. Rol er een bal van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de bal een beetje plat met je handen. Leg er dan nog een vel bakpapier overheen en rol met de deegroller uit tot een platte plak. Hoe dunner hoe knapperiger de crackers zullen zijn. Snij met een (pizza) mes (alvast vierkantjes in het deeg zodat de crackers na bakken en afkoelen makkelijk te breken zijn. Zet ongeveer een kwartier in de oven. Check na een kwartier of alles stevig aan voelt.

 

Scroll naar boven

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.