Dit is een traditioneel Marokkaans gerecht. Je kan het vegetarisch houden met alleen ei of nog gehaktballetjes eraan toevoegen. Je kan er pasta of rijst aan toevoegen, maar in principe wordt het met brood gegeten in Marokko.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Twee blikken tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • halve theelepel, kaneel, rode paprika, gember, kurkuma, komijn
  • Of je gebruikt ras el hanout, 1,5 theelepel
  • wat peper en zout naar smaak
  • koriander
  • olijfolie

Snij de ui in kleine blokjes, en snij de knoflook fijn. Haal de steeltjes van de koriander en snij ze fijn. Verhit wat olijfolie in een grote (koeken)pan of hapjes pan. Fruit de ui en doe daarna de inhoud van de blikjes tomaten erbij. Koriandersteeltjes, alle kruiden en de knoflook erbij. Laat lekker rustig pruttelen. Hoe langer hoe beter. Minimaal een half uur. Klop 2 eieren los, of je kan de eieren er ook zo in doen als spiegelei, wat je lekker vindt. Doe ei erover heen en laat rustig garen. Strooi er nog wat koriander blad en komijn overheen. Serveer met wat (Marokkaans) brood.

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.