Een glutenvrije hartige taart!

Zoals al eerder belooft, een hartige taart! En al zeg ik het zelf, hij is echt overheerlijk!! Ik ben zelf niet zo van zoet, maar meer van de hartig. Maar met 2 zoetekauwen in huis, maak ik al gauw iets wat zoet is. Gezonde appeltaart of bananen pannenkoeken.

Gelukkig viel deze taart ook bij mijn man in de smaak, er zitten ook alleen maar lekkere dingen in. Dus het kan bijna niet misgaan. Ik moet echt zeggen, de smaak overtrof mijn verwachtingen. Het kan ook zijn dat ik mijn eigen baksels gewoon lekker vind hihihi

Op mijn website bij recepten staat ook een plaatkoek met alleen havermout, dat kan natuurlijk ook. Wil je glutenvrij of koolhydraatarm /beperkt. Dan vervang je de havermout door amandelmeel.

Je hebt nodig:

Verwarm je oven op 175 graden.

 • 100 gram amandelmeel
 • 30 gram kokosmeel
 • 80 gram havermout of boekweit vlokken
 • Theelepeltje zout
 • Halve theelepel baking soda
 • Wat Italiaanse kruiden
 • Halve courgette geraspt
 • Stuk of 10 olijven, ik had knoflook olijven
 • 50 gram kaas, ik had wat geraspt en wat geitenkaas in blokjes gesneden
 • Stuk of 10 stukjes gedroogde tomaatjes
 • 3 eieren
 • 200 ml (haver) melk
 • Bakpapier
 • Quichevorm of cakevorm

Doe alle droge ingrediënten bij elkaar, klop de eieren los, doe havermelk erbij en voeg toe aan de droge ingrediënten. Dan kan de rest erbij, goed roeren en giet het in de quiche vorm. Ik gebruik een quiche vorm omdat het dan lekker snel gaar is. Cakevorm kan ook. Dan moet het iets langer garen. In de quiche vorm stond het 20 tot 25 minuten in de oven. Elke oven is anders, dus kijk af en toe…..Laat me weten wat je ervan vond??

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.