Recepten

Gezond eten is voor mij voornamelijk, veel variatie, veel groente en met mate fruit. Persoonlijk voel ik mij goed bij zoveel mogelijk glutenvrij en suikervrij. Het belangrijkste is om te kijken wat voeding met je doet. Door naar mijn lichaam te luisteren ben ik door voeding van veel klachten af gekomen, heb ik geen middag dips meer en eet ik tegenwoordig zoveel meer gevarieerd.

Juist door minder brood te eten ga je naar alternatieven zoeken. Ik eet regelmatig nog brood, gewoon omdat het lekker is. Maar ik eet veel groente op mijn brood en of een vegetarische burger/gegrilde groente van de avond ervoor. Ik ben gek op restjes! De combinatie van brood en zoet beleg, wat erg veel mensen eten, is nou juist precies de verkeerde combinatie voor je bloedsuiker spiegel, waardoor je vaak in de middag een dip krijgt en trek in zoet! Een broodje kaas staat denk ik op nummer 2, maar dat doet je zuur-base balans in je lichaam geen goed.

Alle mijn recepten zijn zoveel mogelijk: suikervrij, E-nummervrij, zonder pakjes en zakjes, meestal ook lactose vrij en zoveel mogelijk gluten/tarwevrij.
Ik zoet wel met dadels, bananen en of honing. Dit zijn ook suikers, maar geen geraffineerde suikers.

Ik kook altijd met verse ingrediënten, mijn gerechten zijn vaak makkelijk en simpel, maar zeker heel smaakvol.

Om sommige recepten wat op smaak te krijgen kan je altijd zelf kijken of je er meer of minder honing (zoetstoffen aan toevoegt).

Ik heb regelmatig koolhydraat arme recepten op mijn website staan, maar dat betekent niet dat ik het toejuich als mensen koolhydraten helemaal schrappen. We hebben koolhydraten nodig, alleen zijn we met z’n allen wat doorgeslagen. We krijgen over de hele dag teveel koolhydraten en suikers binnen, dus af en toe een KH arme avondmaaltijd juich ik zeker toe! Mocht je wat willen afvallen dan zou ik zeker aanraden om koolhydraten te minderen, zeker de koolhydraten uit brood, pasta en suikers.

Foto, 2 boterhammen met rucola, tomaten, komkommer en een rode bietenburger

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.