Al vanaf onze geboorte hebben we de voorkeur voor zoet, deels is dit aangeleerd en deels zit het in onze genen. Kinderen krijgen tegenwoordig veelste veel zoetigheid van hun ouders, opa’s en oma’s. Dat begint vaak als als baby’s. Wist je dat in veel babyproducten in de supermarkt ontzettend veel suiker wordt toegevoegd, zelfs in babyvoeding en dat zijn vaak ook de schadelijke stoffen zoals glucose-fructosestroop.

Suiker is heel erg verslavend en het is een smaakversterker. Dat het verslavend is, daar maakt de industrie goed gebruik van, ze stoppen steeds meer suiker in allerlei producten om ons verslaafd te houden en zodat we er steeds meer van gaan eten. Ga maar eens etiketten lezen. Naast suiker stoppen ze er ook allerlei schadelijke stoffen, zoals aspartaam, kleurstoffen die in andere landen verboden zijn.

Kortom verdiep je eens in het eten wat je in je mond stopt, je zal je nog eens verbazen wat er allemaal in wordt gestopt.

10 tips om gezond te snoepen (kinderen)

  1. Dadels, vijgen, gedroogde abrikozen, rozijntjes of gedroogde mango. Zorg wel dat je de ongezoete versie koopt
  2. Fruit
  3. Pure chocolade, als je al vroeg begint met pure chocolade en nooit de melkchocolade in huis hebt dan weten ze niet beter.
  4. Handje noten. Walnoten, macademia, hazelnoten, pistache.
  5. Suikervrij snoep, dit is snoep gemaakt van ingedikt fruit (Yo Yo, pure fruit).
  6. Zelf snoep maken van Agar, Agar en fruit (ik zal binnenkort recept plaatsen).
  7. Zelfgemaakt koekje of muesli reep.
  8. Wat mijn dochter ook heel lekker vind is geprakte banaan met avocado erdoorheen, soms doen we er een beetje cacao doorheen.
  9. Kikkererwten met beetje zeezout, komijn en olijfolie.
  10. Smoothie, dat gaat er hier altijd makkelijk in als ie maar zoet genoeg is. Zoeten kan met banaan/dadels/rode bieten…

Uiteraard geld hier ook, alles met mate. Gedroogd fruit bevat veel suikers, maar omdat het ook vitamines, mineralen en vezels bevat kan je lichaam het beter verwerken. Combineer het met wat noten en je houd je bloedsuikerspiegel mooi in balans!

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.