Last van je maag na het eten van uien en knoflook?

Tijdens mijn kookworkshops en ook daarbuiten hoor ik vaak van dat mensen last hebben van hun maag of spijsvertering na het eten van uien en knoflook. Uien en knoflook kunnen soms te veel scherpte, gasvorming of maagzuurklachten veroorzaken. Ik heb een simpele oplossing! Snijd het hart van de ui eruit en verwijder het binnenste(het hart)  van de knoflookteentjes. Zo kun je nog steeds van hun heerlijke smaken genieten zonder spijsverteringsongemakken. 

Het verwijderen van het hart van uien en knoflook kan helpen om de scherpe smaak en de bijbehorende spijsverteringsproblemen te verminderen.

Om het hart van een ui te verwijderen, snijd je de bovenkant van de ui eraf en snijd je de ui doormidden. Verwijder voorzichtig het kleine, witte stukje in het midden van elke helft, dat vaak verantwoordelijk is voor de scherpe smaak en de gasvorming.

Voor knoflook kun je de teentjes pellen en vervolgens een klein sneetje maken langs de zijkant van elk teentje om het hart te verwijderen. Dit helpt om de hoeveelheid scherpe smaak en de kans op spijsverteringsproblemen te verminderen.

Het is belangrijk om te weten dat iedereen anders reageert op voedsel, dus als je last blijft hebben van uien en knoflook, zelfs nadat je het hart hebt verwijderd, kan het raadzaam zijn om andere voedselalternatieven zoals prei of bosui te overwegen of professioneel medisch advies in te winnen.

Heb je nog andere voedingsvragen of behoefte aan tips voor een betere spijsvertering? Laat het me weten in de reacties, en ik help je graag verder! 

 

Stinken jouw handen na het bereiden van vis, uien of knoflook? Probeer dit trucje! 

Ken je dat? Na het bereiden van vis, uien of knoflook blijven die vervelende geurtjes aan je handen kleven. Geen zorgen, ik heb een snelle oplossing!  Tijdens het handen wassen, wrijf je je handen langs de kraan. Zo verwijder je de geur en voelen je handen weer heerlijk fris aan.

Dit trucje is simpel maar doeltreffend! Het helpt je om die vervelende geurtjes van vis en kruiden effectief kwijt te raken. Probeer het uit en deel het met je kookvrienden! 

Voortaan kun je zonder zorgen genieten van het bereiden van heerlijke gerechten, zonder dat je bang hoeft te zijn voor blijvende geurtjes aan je handen. 🍽️

Heb jij nog andere handige tips om geurtjes kwijt te raken tijdens het koken? Laat het me weten in de reacties, zodat we van elkaar kunnen leren!

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.