Je staat ‘s ochtend op en je hebt een platte buik, naarmate de dag verstrijkt, zet je buik steeds meer op, voelt pijnlijk en onaangenaam. Soms is het zo erg dat je je 5 maanden zwanger voelt. Geloof me, ik ken het gevoel, ik had er ook last van! Herken jij dit??

Buikpijn, obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel en winderigheid, ze hebben bijna allemaal dezelfde oorzaak: een disbalans van de darmflora. Als gevolg daarvan hebben veel mensen klachten zoals hooikoorts en allergieën , huidproblemen, overgangsklachten, vaak verkouden/ziek ( slechte weerstand), ontstekingen enzovoort.

8 oorzaken van een opgezette buik

  1. Ongezonde voedingspatroon
  2. Te weinig maagzuur/verteringsenzymen
  3. Obstipatie
  4. Candida
  5. Te weinig beweging
  6. Verkeerd eetgedrag
  7. Voedselallergie of overgevoeligheid
  8. Stress

Vaak is het een combinatie van factoren.

Iedereen weet dat de darmen een rol spelen bij de vertering. Bij de vertering spelen bacteriën een grote rol. Via de darmwand komen de voedingstoffen in je bloedbaan terecht. Via het bloed wordt het vervoerd naar alle cellen.Zo worden al onze organen voorzien van voedingstoffen.

Een gezonde darmflora dient divers te zijn en is bij iedereen uniek. Net als je DNA. Darmflora krijg je van je moeder mee bij de geboorte. Tenzij je via een keizersnede geboren wordt. Dus hopelijk had jouw moeder een gezonde darmflora! Een goede darmflora is belangrijk voor o.a. een goed immuunsysteem. Een goede darmflora zorgt ervoor dat we gezond blijven het houd indringers zoals parasieten, schimmels en gisten tegen, zodat ze zich niet nestelen in jouw darmen. Bacteriën hebben voeding nodig en dus zijn (groente) vezels nodig. Wat je eet heeft dus invloed op je darmflora.

Wil jij erachter komen waarom je last hebt van je buik/darmen. Wil je samen naar de oplossing zoeken, neem contact met me op. Of maak een afspraak voor een gesprek.

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.