Wat eten jullie met dit warme weer? Ik denk dat niemand zin heeft om te koken als het zo heet is. Salades zijn (vind ik) altijd lekker. Ik ben wel meer van de gestoomde of gegrilde groente salade, maar deze frisse salade is ook errrug lekkerr. Zelfs mijn dochtertje van 4 jaar vind em erg lekker vooral als ik uitschiet met de honing en rozijntjes in de wortelsalade 🙂

Veel mensen eten rauwkost zo uit de hand. Dat is natuurlijk erg lekker en vooral makkelijk. Maar als je bijvoorbeeld wortel zonder vet eet, dus olie, boter (noten, avocado zitten ook vetten in). Dan kan je lichaam de bèta caroteen die in wortel zit, niet omzetten in vitamine A. Je weet wat ze zeggen over wortelen dat ze goed voor de ogen zijn. Dat klopt helemaal. Maar dan heb je wel vetten nodig om deze stof om te zetten in vitamine A! Dus eet je een wortel en heb je geen dressing bij de hand, koop er wat noten bij! Het is lekker en je profiteert gelijk van de voedingsstoffen.

Voor de wortel salade:

3 wortels geschild
flinke hand amandelen
handje rozijnen
kleine eetlepel yoghurt of wat mayonaise
klein scheutje appelcider azijn
eetlepel olijfolie
snufje zout
optioneel is kneepje honing

Je kan de wortels raspen, maar ik doe ze samen met de amandelen in de keukenmachine. Aanmaken met azijn, snufje zout,yoghurt of mayo, rozijntjes erover heen en smullen maar. Ook lekker met wat fijngesneden rucola.

Voor de Avocado/tomatensalade:
1 grote avocado
2 tomaten (of wat kleine tomaatjes, die vind ik lekkerder)
citroen/limoen
Keltisch zeezout
pijnboompitjes

Je snijdt de avocado en tomaatjes in kleine stukjes en dan ben je er al bijna, aanmaken met zout en citroen.

Eet smakelijk!

 

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.