Super lekkere Dadel walnoten cake.

Ingrediënten

• 4 eetlepels rozijnen
• 12 dadels zonder pit
• 150 cc water
• 50 gr kokosolie
• 50 gr speltmeel
• 50 gr boekweitmeel
• 1 eetl afgestreken bakpoeder
• Snufje nootmuskaat
• 1 ei
• 10 walnoten

Bereiding

Ik heb deze koek in een vierkante ovenschaal gemaakt en onderin bakpapier gedaan.

Zet de oven aan op 180 graden

Doe de rozijnen, de dadels en de walnoten in een keukenmachine laat ze even weken (10 minuten) in goed heet water (150cc) en maal fijn. Hoeft niet helemaal fijn.  Voeg hier het kokosvet aan toe en roer goed door. Pak vervolgens een kom en voeg hier het meel, nootmuskaat en bakpoeder toe. Roer het ei er doorheen. Voeg nu het dadelmengsel toe en roer nogmaals door.
Stort dit mengsel in de ovenschaal en plaats voor 60 minuten in de oven (check wel na 40 min hoe het gaat en verlaag evt de hoogte).

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.