Dadel walnoten cake

Super lekkere Dadel walnoten cake.

Ingrediënten

• 4 eetlepels rozijnen
• 12 dadels zonder pit
• 150 cc water
• 50 gr kokosolie
• 50 gr speltmeel
• 50 gr boekweitmeel
• 1 eetl afgestreken bakpoeder
• Snufje nootmuskaat
• 1 ei
• 10 walnoten

Bereiding

Ik heb deze koek in een vierkante ovenschaal gemaakt en onderin bakpapier gedaan.

Zet de oven aan op 180 graden

Doe de rozijnen, de dadels en de walnoten in een keukenmachine laat ze even weken (10 minuten) in goed heet water (150cc) en maal fijn. Hoeft niet helemaal fijn.  Voeg hier het kokosvet aan toe en roer goed door. Pak vervolgens een kom en voeg hier het meel, nootmuskaat en bakpoeder toe. Roer het ei er doorheen. Voeg nu het dadelmengsel toe en roer nogmaals door.
Stort dit mengsel in de ovenschaal en plaats voor 60 minuten in de oven (check wel na 40 min hoe het gaat en verlaag evt de hoogte).

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover