Deze boekweit broodjes zijn echt heel snel klaar, als ze eenmaal in de oven staan hoef je niks meer te doen, alleen tafel dekken en wat lekkers voor op de boekweit bolletjes klaarleggen. Boekweit is een glutenvrije graansoort, eigenlijk is het geen graan maar een zaad van een kruidachtige plant.
Boekweit is supergezond, het is glutenvrij, mensen met coeliakie of glutenallergie kunnen boekweit gewoon eten. In tegenstelling tot rijst, mais en tarwe verhoogt boekweit niet je bloedsuikerspiegel. Dus geen piek en daardoor heb je niet na een uurtje weer honger. Boekweit bevat veel antioxidanten, het bevat aardig wat eiwitten, dus reden genoeg om het eens een keer te proberen.
Ik maak regelmatig boekweitmeel wraps, ik zal binnenkort een recept plaatsen, heel simpel en weinig ingrediënten (daar hou ik van).
Boekweitmeel is erg stevig, dus het heeft wel wat vocht nodig. Deze bolletjes moet je vers eten, zo uit de oven!
Ingrediënten voor 6 kleine broodjes
250 g boekweitmeel (hou wat achter voor op de bolletjes en de bakplaat)
200 ml ongezoete karnemelk
1/2 tl zout
kleine eetlepel honing
1 kleine tl baking soda
50g rozijnen
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten tot een stevig deeg.
- Doe wat meel op je handen en vorm 6 mooie broodjes van het deeg.
- Leg de broodjes op de bakplaat.
- Snij elk broodjes kruislings in en strooi er een beetje meel over.
- Bak de broodjes gedurende 30 minuten.
- Ze moeten hol klinken als je er onderaan op klopt. Zo weet je dat ze gaar zijn.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Eet ze kraakvers.
4 gedachten over “Broodjes van boekweitmeel (glutenvrij)”
Kan je ook water gebruiken ivm melk?
Ja hoor, dat kan. Plantaardige melk kan ook.
Kan dat ook met kokosdrink?
En zonder rozijnen.
Het kan zonder rozijnen. De karnemelk zorgt ervoor dat het bakpoeder gaat reageren. Kan met kokosdrink maar dan wel iets zuurs toevoegen, wat citroen of azijn. Een eetlepel ongeveer.