Ik was begonnen met groenten brood, ongeveer hetzelfde recept, maar dan in een cakeblik. Maar op een bakplaat wordt het nog veel lekkerder! In een cakeblik blijft er veel vocht in en nu niet, je proeft de kaas veel beter, kortom..jammie….en erg voedzaam door de groente, eiwitten en noten. Je krijgt alles binnen wat je in een maaltijd nodig hebt.
Wat heb je nodig, voor ongeveer 3 personen voor een lunch:
- 1 grote wortel
- 1 courgette
- 50 gram kaas (welke je lekker vindt)
- handje amandelen of gemixte noten
- 2 eieren
- 100 gram boekweit vlokken of havermout
- zout en en eventueel peper
- halve theelepel bakpoeder
Verwarm de oven op 180 graden. Schil en snij de wortel, doe de wortel samen met de noten en stukjes kaas (tenzij je het de kaas al geraspt hebt) in de keukenmachine, maal het een klein beetje. Doe dan de courgette in stukjes erbij, laat de machine weer even wat malen. Doe de eieren, het zout, de bakpoeder en de boekweit vlokken of havermout erbij en maal weer even. Het eindresultaat moet geen pap worden, je moet de wortelen en de courgette nog goed kunnen onderscheiden. uiteraard kan je alles ook raspen, en dan alles door elkaar roeren. Doe een bakpapier op de bakplaat (ik heb een kleine bakplaat) en bak de plaatkoek in 20 a 25 minuten gaar. Geen oven is hetzelfde dus check af en toe even!
Je kan het ook in muffin vormpjes doen, ziet er leuk uit en makkelijk mee te nemen!