Koolhydraatarme courgette spaghetti met zelfgemaakte pesto
Courgette spaghetti
· 3 courgettes
· 250 gram gehakte spinazie uit de diepvries, ontdooit en uitgelekt
· 2 flinke eetlepels roomkaas (Philadelphia)
· 2 knoflookteentjes
· Olijfolie
· Zout en peper
· Geraspte kaas
Zijn er nog champignons over? Ook lekker erbij.
Lekker met een stukje zalm of gerookte zalm in het gerecht.
1. Snij de courgette in dunne reepjes of haal ze door de spirelli.
2. Schil de knoflook en snij deze fijn.
3. Doe de olijfolie in een koekenpan en verhit deze.
4. Verwarm de knoflook even in de koekenpan en bak de spinazie even mee. Voeg de roomkaas toe.
5. Dan bak je de courgette spaghetti even kort in een andere pan. Op hoog vuur, dan wordt het niet zo vochtig.
6. Meng de courgette met de spinazie en roomkaas.
7. Na het opdienen kan je wat kaas eroverheen strooien.
Courgette kan je eventueel ook rauw eten.