[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
Ingrediënten
- 200 gram havermout (havermout eventueel beetje fijnmalen)
- 100 gram volkoren speltmeel ( je kan ook 300 gram havermout doen)
- 1 theelepel baking soda
- 1 flinke theelepel zout (keltische of himalaya heeft de voorkeur)
- 300 ml karnemelk
- scheut water
- 2 of 3 eieren (mengsel moet niet te droog zijn)
- 1 rijpe banaan (optioneel)
- theelepel citroensap of appelciderazijn
- sesamzaad/ zonnepitten/ kaneel is optioneel
Bereiding
Oven verwarmen op 180 graden (hetelucht)
Doe eerst alle droge ingrediënten bij elkaar.
Maak de banaan samen met de eieren fijn in de keukenmachine.
Doe dan alle droge ingrediënten bij de banaanmengsel, karnemelk en scheut water erbij.
Heel goed doorroeren en dan in een bakblik met een bakpapiertje erin.
Broodje ongeveer 30 tot 40 minuten bakken op 180 graden. Elke oven is anders, beetje in de gaten houden.
Ik snij het broodje in stukjes en doe het in de vriezer, dan kan je elke dag een stukje of twee pakken Even in de broodrooster! Eet smakelijk!
[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]