Ik ben niet zo van de havermout pap. Maar op deze manier is het wel erg lekker. Met geraspte appel.
De appel met schil raspen boven koekenpan. beetje boter erbij en kaneel. Heel even verwarmen in de koekenpan,
en dan over je havermout met wat noten en zaden erbij. Heeeerlijk!
We weten allemaal dat een appel gezond is. Maar de appel wordt toch nog onderschat naar mij idee. Google maar eens!
Bij een geraspte appel komt pectine vrij. Pectine is heel goed voor je spijsvertering en darmen.
Dus ook als je een appel eet. Kauw goed dan pas komt de pectine vrij.
Goed kauwen wordt ook onderschat. Heel erg belangrijk voor de vertering van je voedsel.
Opgeblazen gevoel na het eten. Let eens op hoe vaak je kauwt?
Eet smakelijk!
3 gedachten over “Havermout met geraspte appel en kaneel”
Het liefst dan nog even de havermout een nachtje laten weken in water toch? Lekker hoor! Bij mij staat havermout regelmatig op het menu. Ook lekker met rozijnen erbij.
Ja dat is inderdaad nog beter. Dat maakt het nog gezonder 🙂
Ik zelf houd niet van rozijnen, maar ik kan me voorstellen dat het lekkerder wordt al je er wel van houd 🙂