In deze chocoladecake zit niks ongezonds, maar dit is een basis. Je kan er natuurlijk van alles aan toevoegen om het zoeter, smeuïger, kortom ongezonder te maken! Slagroom, suiker, glazuurlaagje, fruit erbovenop. Stukjes chocolade erin, jammie… Ik zelf heb er wat geraspte pure chocolade bovenop gedaan. Het is een stevige cake voor de lekkere trek!
Volgende keer doe ik er wat chocolade stukjes in.
Ingrediënten:
100 gram boekweit
50 gram havermout
50 gram amandelmeel
Als je alleen havermout in huis hebt, kan je 200 gram havermout proberen.
2 eetlepels cacao
1 theelepel baking soda/ of 2 theelepels bakpoeder
snufje zout
Oven voorverwarmen op 180 graden.
4 rijpe bananen
3 eieren
200 ml (melk, havermelk, ik had haver chocolademelk in huis en deze heb ik gebruikt)
2 eetlepels honing
2 eetlepels gesmolten kokosolie (boter kan ook)
als je baking soda gebruikt doe dan een kleine theelepel azijn of citroen erbij
Meng alle droge ingrediënten bij elkaar.
Pureer de bananen met de rest van de natte ingrediënten en voeg alles bij elkaar. Goed roeren en doe het in een bakvorm met een bakpapier erin.
Bak het in 35 tot 40 minuten op 180 graden.
Eet smakelijk.
Meng alle droge ingredienten