Chocolade dadel bonbons

Bereidingstijd: 30/45 minuten

Ingrediënten voor 14- 16 balletjes:

  • 12 dadels zonder pit
  • 125 g noten, mogen verschillende zijn (wat je lekker vindt)
  • 1 en een kwart eetlepel cacao
  • 14 gram gesmolten kokosolie

garnering:

  • 40 g geraspte kokos, ongezoet

Haal de pit uit de dadels, week ze 10 minuten in heet water.
Maal de noten tot kleine stukjes. Doe de geweekte dadels erbij. Zorg dat ze goed uitgelekt zijn. De kokosolie en de cacao erbij en maal nog eens alles goed door elkaar. Haal met een lepel er wat uit en vorm een balletjes. Rol als je ze allemaal hebt gemaakt nog door de kokosrasp en klaar!

Dit recept kan ook zonder cacao, dan heb je een soort muesli balletje of maak er een reep van met nog meer noten erin.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.