Chocolade dadel bonbons

Heerlijke chocobonbons van cacao, dadels en zoete aardappel. Doordat je zoete aardappel gebruikt i.p.v. veel dadels is dit recept geschikt voor mensen met diabetes. JE bloedsuikerspiegel zal hierdoor minder snel stijgen. Zoete aardappels hebben een lagere glycemische index dan dadels en dan gewone aardappels.

Ingrediënten:
450 gram zoete aardappel
6 grote medjoul dadels
50 tot 60 gram (rauwe) cacao poeder
20 gram kokosolie
halve theelepel kaneel
vanille (optioneel)

Verwarm de oven op 200 graden snij de zoete aardappels door de helft en rooster de zoete aardappels in 30/45 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat afkoelen. Laat de ontpitte dadels 10 minuten weken in water. Trek de schil van de zoete aardappels en doe samen met alle ingrediënten in een kom. Pureer alles met een staafmixer tot een homogene massa. Laat 2 uur (
liefst langer) opstijven in de koelkast, maak kleine bolletjes en rol ze door amandelmeel of kokosrasp en de bonbons zijn klaar. Mochten ze toch te zacht zijn doe je er wat amandelmeel of andere meel erdoorheen. Je kan dit ook maken met een restje (gekookte/geroosterde) zoete aardappels.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover