Boekweit-amandel”brood” (glutenvrij)

Boekweit-amandel brood

Het bananenbrood wat ik altijd maakte voor mij dochter vindt ze niet meer zo lekker, dus even verder zoeken naar een lekker recept en GEVONDEN!

Dit broodje of eigenlijk meer een cake hebben we samen gemaakt. Ze hield niet zo van alle noten en zaden die in het bananenbrood zaten, al had ik die de laatste keer erg fijngemalen! Ik kon haar niet misleiden!

Wat zit er in:

  • 130 gram amandelmeel
  • 160 gram boekweitmeel
  • 2 theelepels wijnsteen bakpoeder/ bakpoeder kan ook (3 theelepels)
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • snufje zout
  • handje rozijnen kan
  • roer alles goed door elkaar

Dan de natte ingrediënten, verwarm ondertussen de oven op 175 graden.

  • 2 rijpe bananen
  • halve rijpe avocado
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels kokosolie gesmolten
  • in een keukenmachine alles fijn maken

Dan de natte en de droge ingrediënten bij elkaar doen en goed roeren. In de oven op 175 graden ongeveer 30/35 minuten. Het is gaar als de saté prikker er droog uitkomt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover