Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes
200 gram havermoutmeel (dit maak je door havermout (vlokken) fijn te malen in de keukenmachine)
100 gram gemengde rozijnen (donkere en/of blanke rozijnen)
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
100 gram roomboter of kokosolie
1-2 theelepels (plantaardige) melk
optioneel, stukjes pure chocolade
- Doe de rozijnen in de keukenmachine en zet deze kort aan totdat de rozijnen grof gehakt zijn.
- Meng alle ingrediënten behalve de boter en melk in een ruime kom door elkaar.
- Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het eruit ziet als broodkruimels.
- Voeg 1-2 theelepels melk toe, zodat het een mooi samenhangend (maar niet te nat) deeg is.
- Doe het deeg in een een afgesloten bakje of in plastic folie en laat 15 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Maak van het deeg ongeveer 12 koekjes van een paar m.m. dik.
- Leg bakpapier op de bakplaat en leg daar de koekjes op.
- Bak de koekjes 15-25 minuten in de oven tot lichtbruin (bak duur is afhankelijk van je oven)
- Haal ze voorzichtig uit de oven om op een plat oppervlak af te koelen. De koekjes zij nredelijk breekbaar, vooral als ze nog warm zijn.
Eet smakelijk!
2 gedachten over “Havermout koekjes zonder suiker”
Wat een lekkere koekjes! En dat zonder suiker. Het huis ruikt ook heerlijk naar zelfgebakken koek 😉 Ze zijn supersimpel te maken, snel klaar en écht heel erg lekker. Volgende week maak ik ze met stukjes chocola erin 🙂
Ja, het zijn ook onze favorieten. Makkelijk EN lekker! Met chocolade zijn ze nog lekkerder!