Havermout koekjes zonder suiker

Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes

200 gram havermoutmeel (dit maak je door havermout (vlokken) fijn te malen in de keukenmachine)
100 gram gemengde rozijnen (donkere en/of blanke rozijnen)
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
100 gram roomboter of kokosolie
1-2 theelepels (plantaardige) melk
optioneel, stukjes pure chocolade

 

  • Doe de rozijnen in de keukenmachine en zet deze kort aan totdat de rozijnen grof gehakt zijn.
  • Meng alle ingrediënten behalve de boter en melk in een ruime kom door elkaar.
  • Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het eruit ziet als broodkruimels.
  • Voeg 1-2 theelepels melk toe, zodat het een mooi samenhangend (maar niet te nat) deeg is.
  • Doe het deeg in een een afgesloten bakje of in plastic folie en laat 15 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Maak van het deeg ongeveer 12 koekjes van een paar m.m. dik.
  • Leg bakpapier op de bakplaat en leg daar de koekjes op.
  • Bak de koekjes 15-25 minuten in de oven tot lichtbruin (bak duur is afhankelijk van je oven)
  • Haal ze voorzichtig uit de oven om op een plat oppervlak af te koelen. De koekjes zij nredelijk breekbaar, vooral als ze nog warm zijn.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Havermout koekjes zonder suiker”

  1. Wat een lekkere koekjes! En dat zonder suiker. Het huis ruikt ook heerlijk naar zelfgebakken koek 😉 Ze zijn supersimpel te maken, snel klaar en écht heel erg lekker. Volgende week maak ik ze met stukjes chocola erin 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover