Deze appeltaart zit vol met gezonde ingrediënten. Hij is lekker en smeuig, niet zoet, maar dat kan je verder zelf bepalen. Je kan honing, suiker of meer rozijnen toevoegen. Als ontbijt, lunch of toetje is dit prima! De chocomousse die erbij zit, is van avocado, banaan, zoete aardappel en cacao. Recept staat op mijn website.
Ingredienten:
- 100 gram amandelmeel
- 30 gram kokosmeel
- 80 gram boekweit vlokken
- Halve theelepel baking soda of theelepel bakpoeder
- Dessertlepel kaneel, halve theelepel gember, theelepel speculaaskruiden
- Handje rozijnen
- 3 appels geraspt of in hele kleine stukjes gesneden, houd 1 appel apart als garnering
- 2 eetlepels kokosolie
- 3 eieren
- 200 tot 300 ml (haver) melk
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Als je noten of zaden in de oven doet, kan je dat het beste op maximaal 175 graden doen. Anders gaan alle goede vetten verloren. Eigenlijk is 150 graden nog beter, maar dan heb je langere gaar tijd nodig.
Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en roer om. Klop de eieren los en doe daar ongeveer 150 ml (haver) melk bij. Voeg het mengsel bij droge ingrediënten en roer om, doe de 2 appels in kleine stukken erbij. I heb 1 appel apart gehouden om als garnering erboven op te doen. Je kan ook alle appel erdoorheen doen.
Het mengsel moet niet te dik zijn, maar ook niet te dun want de appel laat ook nog vocht los. Doe het mengsel in een quiche vorm met een bakpapiertje.
Zet het in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten op 175 graden. Je voelt aan het deeg of het stevig/gaar is als je erop drukt.