Voedingsdeskundige en
Hormoonfactor trainer

Voeding heeft een enorme invloed op ons welzijn. Het voedsel dat je eet kan het verschil maken tussen afvallen en aankomen, energie krijgen of juist inleveren. Vitaal zijn, lekker in je vel zitten en vooral slank zijn of blijven is iets wat veel mensen bezighoudt. Toch weten de meeste mensen niet hoe ze dit op een simpele en gezonde manier moeten bereiken. Ik kan je hierbij helpen.

Voedingsdeskundige Hillegom

Leuk dat je hebt gezocht op voedingsdeskundige Hillegom. Inmiddels heb ik veel mensen geholpen om hun leefstijl aan te passen. Ze zijn hier ontzettend blij mee en willen nooit meer terug naar hun oude gewoontes.

Mensen komen bij Gezond met Esma, voedingsdeskundige Hillegom – met uiteenlopende klachten en of overgewicht. Veel cliënten hebben na een paar kleine aanpassingen in hun voeding en of leefstijl al zoveel meer energie. Daar krijg ik weer energie van!

Een cliënt van voedingsdeskundige Hillegom – Gezond met Esma had na aanpassen van haar voeding geen obstipatie meer. Ze stond niet meer moe op en gedurende de dag had ze ook meer energie. Ze kon niet geloven dat het deze simpele aanpassing was. Het is voor iedereen anders, ik kijk per persoon hoe de leefstijl nu is en stel een aantal aanpassingen voor. We doen het stap voor stap…

Hormoonfactor trainer

Bollenstreek

 

Leuk dat je hebt gezocht op Hormoonfacor trainer Hillegom & Bollenstreek. Inmiddels heb ik veel mensen geholpen om hun leefstijl aan te passen. Ze zijn hier ontzettend blij mee en willen nooit meer terug naar hun oude gewoontes.

Slaap jij slecht? Dan kan je lichaam niet herstellen er worden er geen groeihormonen aangemaakt. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar wist jij dat het ook aan je darmen kan liggen of zelfs in je maag? Beweeg je niet en kom je niet veel buiten. Ook dan worden er bepaalde hormonen minder of niet aangemaakt. Waardoor je een slechte nachtrust hebt. Daar kan je weer stress van krijgen en dat heeft weer effect op je humeur maar ook op je spijsvertering en je eetlust!

Mensen komen bij Gezond met Esma, voedingsdeskundige Hillegom – met uiteenlopende klachten en of overgewicht.

Bij hormonen denk je vaak dat je daar zelf geen enkele invloed op hebt. Het gaat misschien niet heel snel maar je kan met voeding en leefstijl heel veel invloed hebben op je hormonen en daarmee invloed op alle bovengenoemde klachten!!

Hoe COOL is dat? Je hebt een groot deel van je gezondheid in je eigen hand!!

Review van voedingsdeskundige Hillegom – Gezond met Esma:

Ik ben inmiddels ook wat kilo’s kwijt

Op een eenvoudige wijze toonde Esma mij aan dat met wat aanpassingen in mijn eetpatroon je gezonder kunt eten.
De tips die ze je meegeeft zijn praktisch en makkelijk in praktijk te brengen. Het is in deze tijd niet eenvoudig met alle adviezen die overal in bladen zijn en niet altijd eensluidend, je weg te vinden in de aankoop van gezonde voeding. Achtergrond informatie over koolhydraten, eiwitten, vetten, zout, gebrande of ongebrande noten, honing wel of niet verhit, vezels, zuur-base etc. leveren informatie waardoor je voor jezelf betere en gezondere beslissingen kunt maken. Na het traject ben ik ben ik op dezelfde wijze doorgegaan, ik doe bewust boodschappen, ben bewuster met voeding bezig en ik ben inmiddels ook wat kilo’s kwijt.
Bedankt voor je adviezen Esma
Anneke Algra, Vogelenzang

Esma was zeer leerzaam en waardevol. Ik heb meer inzicht en bewustwording gekregen wat voeding met je lichaam doet.
Esma geeft om haar cliënten dat is wat ik heb gevoeld, ze denkt met je mee en deelt haar ervaringen en kennis. De adviezen en de aanbevelingen waren voor mij erg nuttig. Ze is een absolute aanrader.

Feride, Zaandam

 

De aanpak van voedingsdeskundige Hillegom – Gezond met Esma

Ik heb geen kant en klare aanpak, mijn aanpak is persoonlijk en op maat gesneden. Wat voor de 1 werkt hoeft niet voor een ander te werken. Ik denk met je mee, we kijken naar de mogelijkheden. We kijken of het in te passen is in je gezin, in je werk en in je vrije tijd. Ik geef je alle kennis mee zodat je na een tijdje zelf aan de slag kan. Ik deel alle informatie met je, over voeding, beweging, ontspanning, makkelijke en simpele recepten en nog veel meer. Als je eenmaal alle kennis hebt, dan kan je zelf gezondere keuzes maken.

We kijken naar je klachten gaan daar gericht mee aan de slag. Ervaring leert dat als je de ene klacht aanpakt, meestal andere klachten ook minder worden of verdwijnen.

Wil je meer weten, neem contact met me op via contactformulier of telefoon. Onze eerste gesprek is gratis. Plan een gesprek via mijn homepage.

Stuur een bericht

  Contactgegevens

  mail@gezondmetesma.nl

  06 173 99 624

  Wijk Elsbroek te Hillegom

  Voor wat kan je bij mij terecht?

  Afvallen

  Als je meer eet dan je verbruik dan zal je helaas aankomen. Eet je minder dan dat je verbruikt dan hoop je af te vallen. In heel veel gevallen is dit niet zo simpel. Er komt meer bij kijken dan alleen minderen met calorieen. Hoe slaap je, hoe is je stress, heb je aan crashdieten gedaan, zijn je hormonen in balans? Hier gaan we allemaal naar kijken.

  Diabetes type 2

  Diabetes type 2 is een leefstijl aandoening. Het wordt chronisch genoemd, maar veel mensen komen van de medicijnen af door hun voeding en leefstijl aan te passen. Dat is goed nieuws toch, dit betekent dat je er wat aan kan doen. Je hoeft niet je hele leven medicijnen te nemen of insuline te spuiten. Dan ben je ook van al die nare bijwerkingen af.

  Insulineresistentie

  Bij insulineresistentie zijn je cellen resistent geworden voor insuline. Dat betekent dat je cellen geen energie meer kunnen opnemen. De suikers die je eet blijven rondcirkelen in je bloed. Dit zijn een aantal van de symptomen; enorme trek in suikers en koolhydraten, hele dag door eten, duizelig en zweterig als je niet op tijd eet, trillen van de honger, emotie-eten, overgewicht en onregelmatige menstruatie.

  Overgang

  Opvliegers, prikkelbaar, slecht tot niet slapen, vermoeidheid, angstig, depressief. De overgang komt in heel veel vormen. Het hoort erbij denken heel veel mensen. Dit is niet zo! Als deze klachten hoef je niet te hebben. Door voeding en leefstijl kan je deze klachten verminderen.

  Hormonen

  Slaap jij slecht? Dan kan je lichaam niet herstellen er worden er geen groeihormonen aangemaakt. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar wist jij dat het ook aan je darmen kan liggen of zelfs in je maag? Beweeg je niet en kom je niet veel buiten. Ook dan worden er bepaalde hormonen minder of niet aangemaakt. Waardoor je een slechte nachtrust hebt. Daar kan je weer stress van krijgen en dat heeft weer effect op je humeur maar ook op je spijsvertering en je eetlust!

  Bij hormonen denk je vaak dat je daar zelf geen enkele invloed op hebt. Het gaat misschien niet heel snel maar je kan met voeding en leefstijl heel veel invloed hebben op je hormonen en daarmee invloed op alle bovengenoemde klachten!!

  Hoe COOL is dat? Je hebt een groot deel van je gezondheid in je eigen hand!!

  EMB test, Energetisch Morfologische Bloedtest

  De EMB test wordt heel simpel afgenomen via een prik in je vinger. Het bloed gaat naar het lab In het laboratorium gaan ze dit uitgebreid onderzoeken en krijg je inzichten in vitamine tekorten, mineralen tekorten, hormonale klachten, stress, energie verstoringen, hoe je darmen ervoor staan en voor welke voedingsmiddelen je intolerant bent. Binnen 3 weken krijg je de uitslag. Superfijn, want je gaat de oorzaak aanpakken door de juiste voeding en eventueel supplementen. Een behandelplan op maat voor jouw lichaam!

   

  Darmgezondheid

  We horen het vaak, gezondheid begint in de darmen en dat klopt ook. Er is steeds meer bekend over onze darmen en hun functie en deze functie is veel groter dan we in eerste instantie dachten. Als je bedenkt dat wanneer je zenuwachtig wordt, je darmen soms gaan rommelen en je naar toilet moet. Of als je verliefd bent, dat je dan vlinders in je buik voelt. Deze dingen voel je niet in je hoofd, maar in je buik. Soms krijg je buikpijn van verdriet of angst. Onze darmen zijn intelligenter dan we dachten! Tweede hersenen worden ze ook weleens genoemd. Gezonde darmen, goede gezondheid!

   

  Health Check

  Wil jij weten waar je staat met je gezondheid? Kom langs voor een lichaams samenstellings meting. We nemen samen je leefstijl door; hoe sta je op in de ochtend, slaap je goed, heb je genoeg energie, heb je een middagdip, opgeblazen gevoel of stijve gewrichten? Daarnaast doen we een (B.I.A. meting) een Bio elektrische impedantie, deze meet de samenstelling van je lichaam, je gewicht, vet, bot en spiermassa, je vochtgehalte en je metabolische leeftijd (stofwisseling). Al deze gegevens bij elkaar geven een hele goede indruk van je gezondheid. Als je stofwisseling heel laag is, is het heel moeilijk om af te vallen bijvoorbeeld. We nemen zoveel mogelijk door en je krijgt van mij persoonlijke adviezen waar je direct mee aan de slag kan. Je mag me verder alles vragen over voeding, leefstijl en gezondheid.

   

  Vage klachten

  Geen energie, hoofdpijn, buikpijn of darmklachten, maagzuur, oprispingen, pms, niet kunnen afvallen, slecht slapen, angstig of depressie, nergens zin in, niet blij kunnen zijn, stemminswisselingen, prikkelbaar.

  Dit geen vage klachten, maar wel klachten waar een huisarts soms niet veel mee kan. Maar met voeding en leefstijl kan je een hoop bereiken. Ook een EMB test kan een hoop opklaren!

  Ontvang een gratis E-book met 15
  gratis tips voor gezond brood beleg!

  Downloaden

  E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

  Gratis kennis te maken met Esma?

  Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

  In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.