Helaas je bent te laat

Je kan je aanmelden voor de nieuwsbrief dan houd ik je op de hoogte voor de volgende Challenge

                                 Vul hieronder je gegevens in                                          

Hi ik ben Esma

Voedingsdeskundige, longevity coach en hormoonfactor trainer.

Graag zou ik zien dat mensen voedzamer gaan eten. Groenten zijn ontzettend voedzaam. Het is misschien net iets teveel gevraagd om met groente te ontbijten, vandaar deze challenge. Het zijn geen recepten met broccoli of boerenkool. Maar met wat meer toegankelijke groentes voor een ontbijtje.

 

Doe je mee? Meld je gauw aan.

Groente Ontbijt Challenge

Begin het nieuwe jaar gelijk goed met een groente ontbijt!
Start de dag goed en ontbijt met groente.
In heel veel landen is het helemaal niet gek om met groente te ontbijten. Zij vinden het juist gek dat wij ontbijten met een boterham met hagelslag of jam. Dat vinden zij een toetje.
Als je kijkt naar de hoeveelheid suiker, dan kunnen ze daar nog weleens gelijk in hebben! Je blijft veel langer verzadigd als je ontbijt met voldoende vezels, eiwitten en vetten.
Want hoeveel groente eet een gemiddeld persoon op een dag?
De meeste mensen komen niet aan de ADH groente. Zelfs die 250 gram die aanbevolen wordt is eigenlijk te weinig.
Veel mensen krijgen na een uur of twee alweer trek. Dat komt waarschijnlijk omdat het ontbijt niet voedzaam genoeg was. Je lichaam vraagt om voedingstoffen als het honger heeft en niet om een Sultana of ontbijtkoek!
Want als het ontbijt veel koolhydraten bevat, zoals ontbijtkoek of een boterham met jam, dan blijft je lichaam de hele dag om koolhydraten vragen. Omdat de bloedsuikerspiegel niet stabiel is gebleven.
Je bloedsuikerspiegel stijgt en daarna daalt deze weer heel snel omdat je lichaam veel insuline aanmaakt om je bloedsuikerspiegel weer omlaag te krijgen en dan komt de dip! In deze dip krijg jij weer trek in koolhydraten (suikers).
Als het ontbijt voldoende vezels, eiwitten en vetten bevat dan blijft de bloedsuikerspiegel stabiel en blijf je veeel langer verzadigd.
Ik heb iets leuks voor je, een Gratis Groente Ontbijt Challenge, doe je mee?
Je krijgt elke dag 5 dagen lang een tip om mee te ontbijten. Je krijgt alvast een boodschappenlijst voor de hele week. En ik beloof, het zijn geen ingewikkelde ontbijtjes of ingrediënten.
Komt het nu niet uit? Meld je aan en bewaar de recepten voor een moment dat het wel uitkomt ????

 

Doe je mee? Meld je gauw aan.

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.