Voor elke klacht is er een natuurlijke oplossing!

Veel klachten hebben hun oorsprong in stress of verkeerde voeding. Esma kijkt naar de oorsprong van deze klachten en helpt je om deze klachten te verminderen.

Voor elke klacht is er een natuurlijke oplossing!

Veel klachten hebben hun oorsprong in stress of verkeerde voeding. Esma kijkt naar de oorsprong van deze klachten en helpt je om deze klachten te verminderen.

Waar kan ik je bij helpen?

Afvallen

Als je meer eet dan je verbruik dan zal je helaas aankomen. Eet je minder dan dat je verbruikt dan hoop je af te vallen. In heel veel gevallen is dit niet zo simpel. Er komt meer bij kijken dan alleen minderen met calorieen. Hoe slaap je, hoe is je stress, heb je aan crashdieten gedaan, zijn je hormonen in balans? Hier gaan we allemaal naar kijken.

Diabetes type 2

Diabetes type 2 is een leefstijl aandoening. Het wordt chronisch genoemd, maar veel mensen komen van de medicijnen af door hun voeding en leefstijl aan te passen. Dat is goed nieuws toch, dit betekent dat je er wat aan kan doen. Je hoeft niet je hele leven medicijnen te nemen of insuline te spuiten. Dan ben je ook van al die nare bijwerkingen af.

Insulineresistentie

Bij insulineresistentie zijn je cellen resistent geworden voor insuline. Dat betekent dat je cellen geen energie meer kunnen opnemen. De suikers die je eet blijven rondcirkelen in je bloed. Dit zijn een aantal van de symptomen; enorme trek in suikers en koolhydraten, hele dag door eten, duizelig en zweterig als je niet op tijd eet, trillen van de honger, emotie-eten, overgewicht en onregelmatige menstruatie.

Overgang

Opvliegers, prikkelbaar, slecht tot niet slapen, vermoeidheid, angstig, depressief. De overgang komt in heel veel vormen. Het hoort erbij denken heel veel mensen. Dit is niet zo! Als deze klachten hoef je niet te hebben. Door voeding en leefstijl kan je deze klachten verminderen.

Hormonen

Slaap jij slecht? Dan kan je lichaam niet herstellen er worden er geen groeihormonen aangemaakt. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar wist jij dat het ook aan je darmen kan liggen of zelfs in je maag? Beweeg je niet en kom je niet veel buiten. Ook dan worden er bepaalde hormonen minder of niet aangemaakt. Waardoor je een slechte nachtrust hebt. Daar kan je weer stress van krijgen en dat heeft weer effect op je humeur maar ook op je spijsvertering en je eetlust!

Bij hormonen denk je vaak dat je daar zelf geen enkele invloed op hebt. Het gaat misschien niet heel snel maar je kan met voeding en leefstijl heel veel invloed hebben op je hormonen en daarmee invloed op alle bovengenoemde klachten!!

Hoe COOL is dat? Je hebt een groot deel van je gezondheid in je eigen hand!!

Darmgezondheid

We horen het vaak, gezondheid begint in de darmen en dat klopt ook. Er is steeds meer bekend over onze darmen en hun functie en deze functie is veel groter dan we in eerste instantie dachten. Als je bedenkt dat wanneer je zenuwachtig wordt, je darmen soms gaan rommelen en je naar toilet moet. Of als je verliefd bent, dat je dan vlinders in je buik voelt. Deze dingen voel je niet in je hoofd, maar in je buik. Soms krijg je buikpijn van verdriet of angst. Onze darmen zijn intelligenter dan we dachten! Tweede hersenen worden ze ook weleens genoemd. Gezonde darmen, goede gezondheid!

 

Health Check

Wil jij weten waar je staat met je gezondheid? Kom langs voor een lichaams samenstellings meting. We nemen samen je leefstijl door; hoe sta je op in de ochtend, slaap je goed, heb je genoeg energie, heb je een middagdip, opgeblazen gevoel of stijve gewrichten? Daarnaast doen we een (B.I.A. meting) een Bio elektrische impedantie, deze meet de samenstelling van je lichaam, je gewicht, vet, bot en spiermassa, je vochtgehalte en je metabolische leeftijd (stofwisseling). Al deze gegevens bij elkaar geven een hele goede indruk van je gezondheid. Als je stofwisseling heel laag is, is het heel moeilijk om af te vallen bijvoorbeeld. We nemen zoveel mogelijk door en je krijgt van mij persoonlijke adviezen waar je direct mee aan de slag kan. Je mag me verder alles vragen over voeding, leefstijl en gezondheid.

 

Vage klachten

Geen energie, hoofdpijn, buikpijn of darmklachten, maagzuur, oprispingen, pms, niet kunnen afvallen, slecht slapen, angstig of depressie, nergens zin in, niet blij kunnen zijn, stemminswisselingen, prikkelbaar.

Dit geen vage klachten, maar wel klachten waar een huisarts soms niet veel mee kan. Maar met voeding en leefstijl kan je een hoop bereiken. Ook een EMB test kan een hoop opklaren!

Over mij en mijn verhaal

Ik dacht altijd dat ik gezond bezig was

Ik had vroeger vaak hoofdpijn tot migraine aan toe, buikpijn (pds), overgewicht en vaak vermoeid. In de avond lag ik na het eten doodmoe op de bank, geen enkele puf meer. Eigenlijk dacht ik op een gegeven moment dat het normaal was. Ik at best gezond, DACHT IK!  Een vruchtensap, veel fruit, boterham met kaas of ander beleg in de middag. In de avond pasta of rijst met wat vlees en groente.

Best gezond toch?

Totdat ik zwangerschapsdiabetes kreeg, toen zag ik op de bloedsuikermeter wat alle fruit(sappen) en brood met me deden. Hierdoor kwam ik erachter dat ik echt niet zo gezond bezig was en eigenlijk ook wel bijna 10 kilo te zwaar was (ongeacht mijn zwangerschap).

Daarna ben ik me gaan verdiepen in voeding en lichaam. Een wereld ging voor me open!
Ik ben nu bijna 50 jaar en voel me energieker dan ooit!

 

“Een ongezonde leefstijl met medicatie behandelen is namelijk dweilen met de kraan open.”

Ervaringen van anderen

Huidproblemen opgelost

Esma heeft mij ontzettend goed ondersteund en geholpen in mijn zoektocht naar de oorzaak van mijn huidproblemen. Bij dermatologen kwam ik niet meer verder. En ik wist zelf niet meer waar ik het moest zoeken. Maar door het bijhouden van een voedingsdagboek en het schrappen van enkele voedingsmiddelen die volgens Esma een trigger konden zijn, ben ik er uiteindelijk achter gekomen wat voor voedingsmiddelen niet goed voor mij waren. Met als resultaat dat ik van mijn huidklachten af ben! Het was een gevolg van een slechte spijsvertering, en door tijdelijk bepaalde dingen niet te eten, kon mijn lichaam herstellen en verdwenen mijn problemen. Ondertussen kan ik ook alles weer eten overigens!
Esma heeft ontzettend veel kennis in huis, kan alles heel duidelijk en begrijpelijk uitleggen en geeft gezonde alternatieven als je bepaalde dingen beter even niet kunt eten. Heel fijn als iemand je zo gericht kan helpen bij zo’n specifiek probleem.

Lilian de Vos

Ik ben inmiddels ook wat kilo’s kwijt

Op een eenvoudige wijze toonde Esma mij aan dat met wat aanpassingen in mijn eetpatroon je gezonder kunt eten.
De tips die ze je meegeeft zijn praktisch en makkelijk in praktijk te brengen. Het is in deze tijd niet eenvoudig met alle adviezen die overal in bladen zijn en niet altijd eensluidend, je weg te vinden in de aankoop van gezonde voeding. Achtergrond informatie over koolhydraten, eiwitten, vetten, zout, gebrande of ongebrande noten, honing wel of niet verhit, vezels, zuur-base etc. leveren informatie waardoor je voor jezelf betere en gezondere beslissingen kunt maken. Na het traject ben ik ben ik op dezelfde wijze doorgegaan, ik doe bewust boodschappen, ben bewuster met voeding bezig en ik ben inmiddels ook wat kilo’s kwijt.
Bedankt voor je adviezen Esma

Anneke Algra

Ik voel me fitter, heb een betere stoelgang, helemaal geen buikpijn meer

Het traject bij Esma als lifestyle coach heb ik als zeer waardevol ervaren.

Het is een verbreding van je kennis in voedingsproducten, een verdieping in inzicht m.b.t. je  gezondheid en een bewustwording van het wat en de hoeveelheid voedsel inname.

Blijvend is nu de variatie in ontbijten welke ik nu nuttig. En tijdens de lunch neem ik alvast wat groente zodat het streef aantal gram per dag makkelijker gehaald wordt. Het is heel leuk om zo afwisselend te eten. Ik ben in winkels geweest waar ik nooit eerder geweest was. Ik heb ingrediënten, fruit en zaden gegeten waar ik nog niet eerder van gehoord had. We hebben samen ‘brood’ gebakken en ik heb kefir een tijdje geprobeerd! Alles voor de goede gezondheid!

Ook is de noodzaak tot bewegen me vanavond nogmaals pijnlijk duidelijk geworden, dit na het spannende weegschaal moment…..

Het bij houden van het schriftje, alles wat je eet of drinkt gedurende een paar dagen is een eye opener. Foute combinaties worden goed uitgelegd. Het is een traject waarbij er niet iemand tegenover je zit en zegt hoe het moet maar waarbij je samen op zoek gaat naar iets wat voor jou zal werken. Voorafgaande aan het traject stel je dan ook eerst een doel vast.

Mijn doel was, meer energie, minder buikklachten. Beiden doelen heb ik gehaald! Ik voel me fitter, heb een betere stoelgang, helemaal geen buikpijn meer maar besef dat het nog beter kan en dat het wel tijd kost. Maar ik ga er zeker mee door.

Buiten het feit dat het me veel kennis verschaft heeft, was het ook heel gezellig en prettig om oprechte interesse van je coach te zien in jou als persoon en in je wel en wee.

Yvonne van Dijk

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.

Ik beloof jou dat je elke keer geïnspireerd naar huis gaat, je lichaam beter leert te begrijpen en jouw voedingspatroon en leefwijze hierop zelf kunt aanpassen. Je krijgt meer energie en je lichaam gaat beter functioneren. En waar er sprake was van overgewicht, ga je gewicht verliezen.

Samenwerking met o.a.

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.