Wil jij gezonder eten maar weet je niet waar te beginnen?

Veel klachten hebben hun oorsprong in stress of verkeerde voeding.Wil jij gezonder eten maar weet je niet waar te beginnen. Neem gerust contact op. Ik geef nu kookworkshops maar voorheen was ik voedingsdeskundige en hormoonfactor trainer.

Wil jij gezonder eten maar weet je niet waar te beginnen?

 

Veel klachten hebben hun oorsprong in stress of verkeerde voeding.Wil jij gezonder eten maar weet je niet waar te beginnen. Neem gerust contact op. Ik geef nu kookworkshops maar voorheen was ik voedingsdeskundige en hormoonfactor trainer.
 

Waar kan ik je bij helpen?

diabetes omkeren

Voedingspatroon

Door mijn achtergrond als voedingsdeskundige en hormoonfactor trainer kan ik je goed helpen om een gezond en evenwichtige voedingspatroon te vinden die bij je past. Ik kan je helpen gezonde maaltijden op tafel te zetten. 

Ik doe geen EMB testen meer en ook geen coaching meer.

 

Over mij en mijn verhaal

Ik dacht altijd dat ik gezond bezig was

Ik had vroeger vaak hoofdpijn tot migraine aan toe, buikpijn (pds), overgewicht en vaak vermoeid. In de avond lag ik na het eten doodmoe op de bank, geen enkele puf meer. Eigenlijk dacht ik op een gegeven moment dat het normaal was. Ik at best gezond, DACHT IK!  Een vruchtensap, veel fruit, boterham met kaas of ander beleg in de middag. In de avond pasta of rijst met wat vlees en groente.

Best gezond toch?

Totdat ik zwangerschapsdiabetes kreeg, toen zag ik op de bloedsuikermeter wat alle fruit(sappen) en brood met me deden. Hierdoor kwam ik erachter dat ik echt niet zo gezond bezig was en eigenlijk ook wel bijna 10 kilo te zwaar was (ongeacht mijn zwangerschap).

Daarna ben ik me gaan verdiepen in voeding en lichaam. Een wereld ging voor me open!
Ik ben nu bijna 50 jaar en voel me energieker dan ooit!

Ervaringen van anderen

Vegan kookworkshop

Tijdens onze Vrouwen Inspiratie Vakantie in de Zilk gaf Esma van Gezond met Esma ons een kookworkshop. Het was onze wens om Vegan te koken. De recepten die Esma had uitgekozen, o.a. een Bloemkool Curry, waren prima te maken én erg lekker! We hebben een onvergetelijke avond gehad met elkaar. Een kookworkshop met Esma is een echte aanrader!

Annette Oppenberg

Ik ben inmiddels ook wat kilo’s kwijt

Op een eenvoudige wijze toonde Esma mij aan dat met wat aanpassingen in mijn eetpatroon je gezonder kunt eten.
De tips die ze je meegeeft zijn praktisch en makkelijk in praktijk te brengen. Het is in deze tijd niet eenvoudig met alle adviezen die overal in bladen zijn en niet altijd eensluidend, je weg te vinden in de aankoop van gezonde voeding. Achtergrond informatie over koolhydraten, eiwitten, vetten, zout, gebrande of ongebrande noten, honing wel of niet verhit, vezels, zuur-base etc. leveren informatie waardoor je voor jezelf betere en gezondere beslissingen kunt maken. Na het traject ben ik ben ik op dezelfde wijze doorgegaan, ik doe bewust boodschappen, ben bewuster met voeding bezig en ik ben inmiddels ook wat kilo’s kwijt.
Bedankt voor je adviezen Esma

Anneke Algra

Ik voel me fitter, heb een betere stoelgang, helemaal geen buikpijn meer

Het traject bij Esma als lifestyle coach heb ik als zeer waardevol ervaren.

Het is een verbreding van je kennis in voedingsproducten, een verdieping in inzicht m.b.t. je  gezondheid en een bewustwording van het wat en de hoeveelheid voedsel inname.

Blijvend is nu de variatie in ontbijten welke ik nu nuttig. En tijdens de lunch neem ik alvast wat groente zodat het streef aantal gram per dag makkelijker gehaald wordt. Het is heel leuk om zo afwisselend te eten. Ik ben in winkels geweest waar ik nooit eerder geweest was. Ik heb ingrediënten, fruit en zaden gegeten waar ik nog niet eerder van gehoord had. We hebben samen ‘brood’ gebakken en ik heb kefir een tijdje geprobeerd! Alles voor de goede gezondheid!

Ook is de noodzaak tot bewegen me vanavond nogmaals pijnlijk duidelijk geworden, dit na het spannende weegschaal moment…..

Het bij houden van het schriftje, alles wat je eet of drinkt gedurende een paar dagen is een eye opener. Foute combinaties worden goed uitgelegd. Het is een traject waarbij er niet iemand tegenover je zit en zegt hoe het moet maar waarbij je samen op zoek gaat naar iets wat voor jou zal werken. Voorafgaande aan het traject stel je dan ook eerst een doel vast.

Mijn doel was, meer energie, minder buikklachten. Beiden doelen heb ik gehaald! Ik voel me fitter, heb een betere stoelgang, helemaal geen buikpijn meer maar besef dat het nog beter kan en dat het wel tijd kost. Maar ik ga er zeker mee door.

Buiten het feit dat het me veel kennis verschaft heeft, was het ook heel gezellig en prettig om oprechte interesse van je coach te zien in jou als persoon en in je wel en wee.

Yvonne van Dijk

Samenwerking met o.a.

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.