Recepten

Zadencracker (glutenvrij en koolhydraatarm)

Zadencracker (glutenvrij en koolhydraatarm)

Zaden crackers Deze cracker zijn zo makkelijk om te maken en oh zo lekkerrrrr  Wat heb je nodig? 125 gr amandelmeel 1 eiwit 1 el olijfolie 1/2 theelepel zout (naar smaak) 60 gr gemengde pitten en zaden 2 el sesamzaadjes bakpapier deegroller Optioneel zijn allerlei...

Lees meer
Hartige pannenkoek avocado en kip

Hartige pannenkoek avocado en kip

Dit zijn pannenkoeken gemaakt van volkoren speltmeel. Maar je kan elke pannenkoek gebruiken/maken die je zelf lekker vindt. Beslag is van volkoren spelt meel, havermelk, eieren, wat zout en een snufje bakingsoda. Belegd met gemixte sla, avocado en kipfilet. Zo simpel...

Lees meer

Recepten

Recepten Gezond eten is voor mij voornamelijk, veel variatie, veel groente en met mate fruit. Persoonlijk voel ik mij goed bij zoveel mogelijk glutenvrij en suikervrij. Het belangrijkste is om te kijken wat voeding met je doet. Door naar mijn lichaam te luisteren ben...

Lees meer
Zelfgemaakte fruit ijs

Zelfgemaakte fruit ijs

Onderin staat  er een filmpje van dit recept! Soms liggen er nog wat bananen in de fruitschaal die erg rijp zijn, deze zijn prima om in te vriezen voor zelfgemaakte ijs! Ik snij deze bananen in schijfjes en vries ze in, zo heb ik altijd wat in de vriezer om snel ijs...

Lees meer
Bloemkoolrijst met garnalen

Bloemkoolrijst met garnalen

Verrassend lekker deze zelfgemaakte bloemkool-rijst. Ingrediënten voor 3 a 4 personen Hele bloemkool Hele broccoli  (optioneel) 4 a 5 grote garnalen per persoon Tamarinde Zoete ketjap 3 tenen knoflook   Maak de garnalen aan met 2 uitgeperste knoflook tenen, een...

Lees meer
Hutspot net even anders

Hutspot net even anders

Ben je niet gek op hutspot, dan komt dat wellicht door de weeïge smaak. Kook de groente niet te lang en in een heel klein laag je water. Wat het ook lekkerder maakt is eerst de (rode) uien/prei fruiten. Vervang een deel van de aardappelen met zoete...

Lees meer
Chocolade dadel bonbons

Chocolade dadel bonbons

Heerlijke chocobonbons van cacao, dadels en zoete aardappel. Doordat je zoete aardappel gebruikt i.p.v. veel dadels is dit recept geschikt voor mensen met diabetes. JE bloedsuikerspiegel zal hierdoor minder snel stijgen. Zoete aardappels hebben een lagere glycemische...

Lees meer
Dadel walnoten cake

Dadel walnoten cake

Super lekkere Dadel walnoten cake. Ingrediënten • 4 eetlepels rozijnen • 12 dadels zonder pit • 150 cc water • 50 gr kokosolie • 50 gr speltmeel • 50 gr boekweitmeel • 1 eetl afgestreken bakpoeder • Snufje nootmuskaat • 1 ei • 10 walnoten Bereiding Ik heb deze koek in...

Lees meer
Chocoladepasta

Chocoladepasta

Super lekkere en gezonde chocolade pasta ( met dit recept heb ik een prijs gewonnen bij Stichting kind en voeding) Ingrediënten 200 gram zoete aardappel gekookt of uit de oven 3 medjoul dadels geweekt 30 gram (rauwe) cacao 20 gram gesmolten kokosolie Optioneel beetje...

Lees meer
Avocado pancakes

Avocado pancakes

Ingrediënten Voor ongeveer 10 avocado pannenkoekjes: 100 gram volkoren speltmeel 1 kleine theelepel bakpoeder 1 kleine theelepel kaneel snufje zout citroensap en rasp van een halve biologische citroen 200 ml karnemelk/ of plantaardige melk 1 hele rijpe avocado 2...

Lees meer
Havermoutbrood

Havermoutbrood

Ingrediënten 200 gram havermout (havermout eventueel beetje fijnmalen) 100 gram volkoren speltmeel ( je kan ook 300 gram havermout doen) 1 theelepel baking soda 1 flinke theelepel zout (keltische of himalaya heeft de voorkeur) 300 ml karnemelk scheut water 2 of 3...

Lees meer

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.