1 kilo vet zijn 9000 calorieën !!

 
Wist jij dat? 1 gram vet is 9 calorieën, dus 1 kilo vet is 9000 calorieën.
 
Als je 10 kilo wil afvallen dan zijn dat 90.000 calorieën en is het logisch dat je die
90.000 calorieën in een paar weken of misschien 3 maanden kwijt wil raken. Met ff snel een dieet vlak voor de zomer. Of in januari na de feestmaand december. Voor mij niet namelijk.
Het is ontzettend belangrijk om tijd te nemen om af te vallen. De 10 of 20 kilo extra die je misschien wel of niet hebt. Heb je niet in 3 maanden erbij gekregen of in de maand december, die heb je in de overige 11 maanden ook opgebouwd, dus je moet niet willen dat je dat in 3 maanden kwijtraakt. Spieren en vocht raak je als eerste kwijt als je begint met afvallen en die spieren wil je ECHT niet kwijt, want spieren verbranden juist het vet waar je van af wilt.
 

Afvallen

lijkt zo simpel, minder eten, meer bewegen. Natuurlijk is bewegen ontzettend belangrijk, goed voor onze gezondheid en goed voor spierbehoud. Maar als jij op een dag een Mars, zak chips en een ijsje eet. Dan is daar niet tegenop te sporten, naast je drie maaltijden.
Veel mensen op de sportschool houden precies bij hoeveel calorieën ze verbranden op de loopband of op de crosstrainer, maar je kan niet een Mars, zak chips en een ijsje in 1 training verbranden. Daarnaast train je misschien twee keer per week en je eet de andere 5 dagen ook gewoon door. Bewegen zou je niet moeten doen om calorieën te verbranden, maar voor spierbehoud en vele andere gezondheidsaspecten.                                   

Conclusie

van dit alles, je hebt een plan nodig, maar ook zeker kennis om gezond en blijvend af te vallen! Gun jezelf voldoende tijd. Want je kan wel met allerlei dieetproducten aan de slag, maar ga je dat de rest van je leven blijven doen? Wat doe je na al die pilletjes of shakes? Het kost ook nog eens erg veel geld! Investeer in kennis en goede begeleiding. Daar heb je je hele leven wat aan. Hieronder een optelsom van de calorieën.
 
Mars 229 calorieën
Zak chips gemiddeld 500 calorieën
IJsje gemiddeld 300 calorieën
 
Half uur hardlopen 300 calorieën (verbrand je gemiddeld)
 
Er blijven ruim 700 calorieën (extra) om te verbranden!
 
Ik ben trouwens niet van het calorieën tellen, als jij voor de juiste voeding kiest, hoef je geen calorieën te tellen. Juiste balans in voeding, beweging en ontspanning! Dan kom je al heel ver. Voor 20 kilo afvallen mag je zeker een jaar de tijd nemen en misschien wel langer!
Vragen of een gratis kennismakingsgesprek? mail@gezondmetesma.nl

 

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.