Werkwijze

Gezond met Esma

Voeding

Voeding kan een enorm verschil maken in hoe je je voelt en hoe gezond je bent.

Gezondheid

We gaan pas nadenken over gezondheid als we het niet meer of in mindere mate hebben.

Leefstijl

Het is nu overduidelijk dat leefstijl veel chronische ziektes kan voorkomen.

Advies

Bij mij krijg je advies op maat er is geen persoon hetzelfde. Er bestaat geen pil op maat!

 

Werkwijze

In ons eerste contact bespreken we de reden van je komst en je eventuele klachten.  Jij omschrijft je doel(en) en ik vertel je of ik je kan helpen jouw doelen te bereiken en  wat ik verder voor je kan betekenen en wat je van mij kan verwachten. Tijdens ons eerste gesprek vertel jij mij zoveel mogelijk over je huidige voeding, beweging en eventuele stress. Van te voren heb je al een voedingsdagboek ingevuld en deze bespreken we tijdens ons  gesprek. Hoe meer ik weet, hoe beter ik je kan helpen.

Is dit wat voor jou?
Waarom een check?

Iedereen laat 1 keer per jaar zijn auto keuren, maar wij doen dat niet met onze gezondheid. Pas als er iets mis is dan gaan we naar de dokter. Maar dan is het vaak symptoom bestrijding en loop je achter de feiten aan. Ik help je op een natuurlijke manier van je klachten af te komen.

Kleine verandering, groot verschil!
Ik heb diverse clienten begeleid die al na twee weken verschil voelen in hun energie niveau. Soms is de verandering heel simpel om je iets beter te voelen. Met een beetje hulp kan het voor jou een wereld van verschil zijn.
Regie over je eigen lichaam.

Hoe fijn zou het zijn als je je gezondheid in eigen handen kunt hebben. Laat ik je een geheimpje vertellen: Grotendeels heb je je gezondheid in eigen handen! Natuurlijk hebben we soms medicijnen nodig. Maar heel vaak kan het ook zonder medicijnen. Het lichaam is iets heel bijzonders en het heeft een fantastisch zelf helend vermogen. Als het maar de juiste omstandigheden krijgt!

Gezondheid is een cadeau dat je later uitpakt.

Vaak gaan we pas nadenken over onze gezondheid. Als het er niet meer is of als onze dierbare getroffen wordt door een ernstige ziekte. Deze ziekte is niet ontstaan van de 1 op andere dag. Deze aandoening was al jaren aan het groeien, deze aderen zijn langzaam dichtgeslibd, het overgewicht is elke dag een beetje meer geworden. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met je gezondheid. Hoe eerder je erin investeert, hoe groter je gezondheid als je ouder bent.

Gezond ouder worden

We worden steeds ouder met z’n allen. Dat hoor je steeds. Maar hoe is de kwaliteit? We beginnen steeds eerder met medicijnen slikken. De gemiddelde leeftijd is 52 dat we beginnen met bepaalde mdicijnen. Die we de rest van ons leven blijven slikken. Medicijnen hebben vaak bijwerkinge, veroorzaken soms andere klachten waar je weer medicijnen voor nodig hebt. Gezonde voeding, beweging en ontspanning hebben geen bijwerking! Ohja…wel…..je gaat je beter voelen!!

Ben je nog niet overtuigd?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek of kom naar gezond met Esma café op vrijdagochtend bij Nissa Cafe in Hillegom.

Testimonials

Het traject bij Esma als life style coach heb ik als zeer waardevol ervaren.

Het is een verbreding van je kennis in voedingsproducten, een verdieping in inzicht m.b.t. je  gezondheid en een bewustwording van het wat en de hoeveelheid voedsel inname.

Blijvend is nu de variatie in ontbijten welke ik nu nuttig. En tijdens de lunch neem ik alvast wat groente zodat het streef aantal gram per dag makkelijker gehaald wordt. Het is heel leuk om zo afwisselend te eten. Ik ben in winkels geweest waar ik nooit eerder geweest was. Ik heb ingrediënten, fruit en zaden gegeten waar ik nog niet eerder van gehoord had. We hebben samen ‘brood’ gebakken en ik heb kefir een tijdje geprobeerd! Alles voor de goede gezondheid!

Ook is de noodzaak tot bewegen me vanavond nogmaals pijnlijk duidelijk geworden, dit na het spannende weegschaal moment…..

Het bij houden van het schriftje, alles wat je eet of drinkt gedurende een paar dagen is een eye opener. Foute combinaties worden goed uitgelegd. Het is een traject waarbij er niet iemand tegenover je zit en zegt hoe het moet maar waarbij je samen op zoek gaat naar iets wat voor jou zal werken. Voorafgaande aan het traject stel je dan ook eerst een doel vast.

Mijn doel was, meer energie, minder buikklachten. Beiden doelen heb ik gehaald! Ik voel me fitter, heb een betere stoelgang, helemaal geen buikpijn meer maar besef dat het nog beter kan en dat het wel tijd kost. Maar ik ga er zeker mee door.

Buiten het feit dat het me veel kennis verschaft heeft, was het ook heel gezellig en prettig om oprechte interesse van je coach te zien in jou als persoon en in je wel en wee.

Yvonne van Dijk

Op een eenvoudige wijze toonde Esma mij aan dat met wat aanpassingen in mijn eetpatroon je gezonder kunt eten. De tips die ze je meegeeft zijn praktisch en makkelijk in praktijk te brengen. Het is in deze tijd niet eenvoudig met alle adviezen die overal in bladen zijn en niet altijd eensluidend, je weg te vinden in de aankoop van gezonde voeding. Achtergrond informatie over koolhydraten, eiwitten, vetten, zout, gebrande of ongebrande noten, honing wel of niet verhit, vezels, zuur-base etc. leveren informatie waardoor je voor jezelf betere en gezondere beslissingen kunt maken. Na het traject ben ik ben ik op dezelfde wijze doorgegaan, ik doe bewust boodschappen, ben bewuster met voeding bezig en ik ben inmiddels ook wat kilo’s kwijt.
Bedankt voor je adviezen Esma

Anneke Algra

Esma was zeer leerzaam en waardevol. Ik heb meer inzicht en bewustwording gekregen wat voeding met je lichaam doet.
Esma geeft om haar cliënten dat is wat ik heb gevoeld, ze denkt met je mee en deelt haar ervaringen en kennis. De adviezen en de aanbevelingen waren voor mij erg nuttig. Ze is een absolute aanrader.

Feride Dasgin

Wacht niet langer en stel direct je vraag.

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.