Ken je de nationale ziektemeter?

 

Op deze website wordt bijgehouden hoeveel chronisch zieken er in Nederland zijn en hoeveel er per dag bijkomen? Heb jij je weleens afgevraagd waarom er alleen zieken bijkomen en waarom de hoeveelheid niet omlaag gaat? Terwijl we genoeg geld hebben voor artsen en ziekenhuizen!
 
Chronisch ziek betekent dat je er nagenoeg niet vanaf komt, volgens de dokters dan.
 
Wikipedia: Chronische aandoeningen kunnen over het algemeen niet door vaccins worden verhinderd of door medicijnen worden genezen. Evenmin verdwijnen zij automatisch.
Maar de meeste aandoeningen die hier bij staan kan je met leefstijl heel goed behandelen. Dit zijn allemaal welvaartsziektes. Omdat het zo goed met ons gaat worden we steeds zieker! Toch wel apart niet??
 
We hebben genoeg geld om onze kar met boodschappen te vullen met flessen frisdrank, chips, koek, snoep, gebak, kant en klare maaltijden.
 
Ik kende dat als kind niet, ik had geen kast vol met chips, koek, frisdrank en snoep tot mijn beschikking. Oké, eerlijk is eerlijk toen ik jong was vond ik dat natuurlijk niet leuk, maar het was gewoon niet anders. En nu ben ik er superblij mee. Ik hou helemaal niet van snoep en daar ben ik super dankbaar voor! Ook van frisdrank heb ik nooit zo gehouden. Chocolade gaat er wel in hoor trouwens, maar een klein stukje vind ik meer dan genoeg. Ik ben geen zoetekauw geworden en uiteindelijk went alles. Ook bij kinderen!
 
Toen we vroeger op vakantie waren in Marokko waren en we kregen visite, dan werd ik erop uit gestuurd om frisdrank te halen. We hadden het niet standaard in huis, het was iets voor een bepaalde gelegenheid.
Maar wat is het nu anders tegenwoordig!! Frisdrank wordt gedronken als water, witte boterham met hagelslag in de ochtend en in de middag. Tussendoor koekjes en snoep, want wat moet je anders eten als tussendoortje?
Ik denk dat we met zijn allen te ver van de natuur verwijderd zijn geraakt en naar mijn idee worden we daardoor steeds eerder ziek en beginnen we steeds eerder met medicijnen slikken! Diabetes type 2 werd vroeger ouderdomssuiker genoemd, je kreeg het pas op oudere leeftijd. Nu hebben zelfs kinderen het! Kun je nagaan wat zo een lichaam moet doormaken, als een kind diabetes type 2 krijgt! De alvleesklier is zo moe van al dat suiker. Dat hij het al 50 jaar eerder opgeeft!
 
Veel mensen hebben geen idee, hoe ze misleid worden door de media en de supermarkt. Al die schreeuwende reclames die claimen gezond te zijn. Zoals liga voor baby’s, daar begint het al mee!! Slaap papjes die bomvol zitten met suiker! We worden vanaf baby al verslaafd gemaakt aan de suiker!
 
Wil jij weten hoe je gezond oud wordt en wil jij tips en tricks om je kinderen van de suiker af te krijgen, neem gerust contact met me op; mail@gezondmetesma.nl of 06 173 99 624
https://ziektemeter.nl/

 

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.