Programma van 10 weken waarin je duurzaam leert gewicht te verliezen én je gezondheid te verbeteren.

Krijg je gezondheid en ideale gewicht terug!

Word vriendjes met je hormonen en val kilo's af.

Mindset

Je bent regelmatig begonnen aan een dieet en valt steeds terug in je oude patroon. We gaan aan de slag met je mindset zodat jij geen terugval meer hebt.

Ontspanning

Stress ligt ten grondslag aan vele chronische aandoeningen. Je gaat ontdekken hoe dat in elkaar steekt.

Voeding

Je bent er inmiddels achter dat een tijdelijk dieet niet werkt, je gaat leren een goede balans te vinden die bij jou past.

Energie

Je leert hoe je je bloedsuikerspiegel in balans houdt, hierdoor krijg je meer energie.

Stabiele hormonen

Elke keer na het eten krijg je enorme dips. Dit is je bloedsuikerspiegel die daalt, ook dit gaan we oplossen door je hormonen in balans te brengen.

Esma, je hormoon- en voedingscoach.

Ik dacht altijd dat ik gezond bezig was

Ik had vroeger vaak hoofdpijn tot migraine aan toe, buikpijn (pds), overgewicht en vaak vermoeid. In de avond lag ik na het eten doodmoe op de bank, geen enkele puf meer. Eigenlijk dacht ik op een gegeven moment dat het normaal was. Ik at best gezond, DACHT IK!  Een vruchtensap, veel fruit, boterham met kaas of ander beleg in de middag. In de avond pasta of rijst met wat vlees en groente.

Best gezond toch?

Totdat ik zwangerschapsdiabetes kreeg, toen zag ik op de bloedsuikermeter wat alle fruit(sappen) en brood met me deden. Hierdoor kwam ik erachter dat ik echt niet zo gezond bezig was en eigenlijk ook wel bijna 10 kilo te zwaar was (ongeacht mijn zwangerschap).

Daarna ben ik me gaan verdiepen in voeding en lichaam. Een wereld ging voor me open!
Ik ben nu bijna 50 jaar en voel me energieker dan ooit!

Overgewicht en diabetes 2 in mijn familie

In mijn familie hebben veel mensen diabetes, mijn moeder en zus zijn zelfs aan de gevolgen overleden. Dus toen er bij mij zwangerschapsdiabetes werd ontdekt, ging bij mij het alarm af. De lijdensweg die mijn moeder en zus hebben gehad, dat wilde ik niet. Daarom ben ik allerlei opleidingen gaan volgen. Ik wilde weten hoe het zit met voeding en gezondheid en dat kwam vooral ook doordat het ziekenhuis tijdens mijn zwangerschap tegen mij zei dat ik niet mijn voeding mocht aanpassen terwijl ik zwangerschapsdiabetes had. Maar dat ik wel medicijnen zou krijgen als mijn bloedsuikerspiegel te hoog zou worden!

 

Heb jij al van alles geprobeerd?
Je hebt al van alles geprobeerd om af te vallen, zonder langdurig resultaat. Je hebt geen energie, je hebt grote kans om allerlei aandoeningen te ontwikkelen.

Dat is verleden tijd. Met mijn Moves Methode ontdek je hoe jouw hormonen ervoor hebben gezorgd dat je overgewicht hebt en blijft houden. En met deze formule gaan we je hormonen weer terug in balans brengen, zodat je gewicht gaat verliezen en gezonder wordt.  Zo verklein jij de kans aanzienlijk dat je allerlei aandoeningen ontwikkelt en medicijnen moet aan nemen.

 

Waar staat de MOVES Methode voor?

Mindset

Alles begint bij mindset, het begint bij wat je denkt, daar ontstaat een actie en die acties beïnvloeden jouw resultaat. We gaan ervoor zorgen dat je elke dag met het goede been uit bed stapt, met de juiste mindset en gedachten zodat je de goede keuzes maakt.

We denken vaak dat we geen keuze hebben in hoe we ons zelf voelen. In het leven komen er nu eenmaal stressvolle periodes in onze leven. Wat de situatie is maakt niet uit, hoe je ermee omgaat maakt heel veel uit! Want ga je je echt beter voelen als je een pak koek hebt gegeten nadat je slecht nieuws hebt ontvangen. Niet hè?!

Je hebt altijd een keuze namelijk! Hier gaan we aan werken. Je krijgt inzichten over jezelf, je gaat je bewust worden van je gedachten, gevoelens en acties!

In 1 van mijn audio’s vertel ik jou hoe ik middels de wet van de aantrekking mijn man heb aangetrokken en op mijn 41e spontaan zwanger werd van mijn dochter!

➤Je ontdekt je beperkende overtuigingen en je leert ze los te laten!
➤Je ontvangt tools om uit die negatieve en ongezonde spiraal komen.
➤Je gaat je patronen herkennen en doorbreken.
➤Je gaat je bewust worden van die stemmetjes die je tegenhouden.
➤Je gaat kennis maken met de wet van aantrekkingskracht die een positieve invloed heeft op het in vervulling gaan van je wensen en doelen.
➤Je gaat leren hoe je met stress omgaat.
➤Doordat je goede en gezonde voedingsstoffen binnen krijgt gaat jouw lichaam de juiste neurotransmitters aanmaken die jou een goed gevoel geven, dit helpt jou een goede mindset te ontwikkelen.!

“Once your mindset changes, everything on the outside will change along with it”

Ontspanning

We staan continu aan: voor werk, kinderen, relaties, telefoon, ouders, schoonouders en familie. Om 10 uur ‘s avonds plof je op de bank met een glas wijn om te ontspannen (voor je lichaam is dit geen ontspanning), maar je herkent vast de situatie.

Stress is geen probleem zolang het van korte duur is. Tegenwoordig hebben we allemaal chronische stress.

Wist je dat alle niet overdraagbare ziektes hun oorsprong hebben vanuit chronische stress. Dit ga ik je uitleggen in het programma, daarna zul je je altijd bewust zijn als je stress hebt.

En zul je met plezier aan je ontspanning gaan werken. Ik heb diverse tools voor jou zodat je kan kiezen wat bij je past. Het kost je maar 5 tot 10 minuten per dag.

Voeding

Voeding is uiteraard de basis van een goede gezondheid. In de één op één gaan we kijken naar jouw doel en dan gaan we daar stap voor stap naar toe werken. Je hoeft echt niks te eten wat jij niet lust en je hoeft niet naar allerlei winkels voor de ingrediënten. We gaan samen kijken wat bij jou en je gezin past. De basis blijft een stabiele bloedsuikerspiegel en ontspanning. Zodat jij je goed genoeg voelt om aan het afvallen te beginnen.

Om blijvend af te vallen, zal je eerst gezonder moeten worden. Daarnaast kijken we naar je eventuele klachten en gaan we hieraan werken.

Ik leer je hoe je met simpele ingrediënten en groenten heerlijk maaltijden maakt. We beginnen stap voor stap. Je ontvangt E-books voor ontbijt, lunch en diner.

Ziektes zitten niet altijd in de genen, het zijn vaak omgevingsfactoren. Als jij hetzelfde doet en eet als je ouders en je grootouders dan is de kans groot dat je dezelfde aandoeningen krijgt.

Ga het anders doen! Doorbreek de vicieuze cirkel en wordt gezonder met een gezond gewicht!
Door gezonde voeding en gezonde gedachten krijgt jouw immuunsysteem een boost en is je systeem sterk genoeg om virussen en chronische aandoeningen buiten de deur te houden!

Energie

Hoe houd je energie de hele dag?
Je hebt geen aan energie omdat;

➤je hormonen uit balans zijn
➤je in je slaap niet goed uitrust, heb je geen zin om uit je bed te komen
➤je spijsvertering wellicht niet goed werkt
➤je voeding binnen krijg die je lichaam veel energie kost
➤je wellicht insuline resistent bent, komt de energie niet in je cellen!

Naast energie in je lichaam gaan we ook je mentale energie hoog houden. Dat zegt je nu misschien niet veel maar kijk maar eens naar de “weegschaal” hieronder.
Waar op de weegschaal wil jij zijn elke dag? The only way is up!!
➤Sleep jij je elke dag uit bed?
➤Ben jij overwegend vrolijk of chagrijnig?
➤Is het glas halfvol of halfleeg?
Via mijn Moves Methode gaan we aan de Mindset werken en na dit programma: ➤Spring jij vrolijk uit bed en is je glas altijd halfvol!!

Vaak hebben de meeste mensen geen zin om te sporten. Het resultaat van mijn moves methode is dat je zoveel energie krijgt, dat je vanzelf een sport ontdekt wat je leuk vindt. Met mijn methode hoef je niet urenlang naar de sportschool of te gaan hardlopen.

Stabiele hormonen

Net zo belangrijk als ontspanning is je hormoon balans.
Doordat je bloedsuikerspiegel piekt en daalt heb je weinig energie. Je gaat begrijpen hoe dat kan en wat je eraan kan doen, zodat je ’s avonds op de bank gaat liggen omdat je het wilt en niet omdat je zo moe bent!

Het rijtje wat ik hierboven heb genoemd bij energie, ze hebben stuk voor stuk met je hormonen te maken: ➤je hormonen uit balans zijn, heb je geen energie (insuline)
➤je in je slaap niet goed uitrust, heb je geen zin om uit je bed te komen (melatonine)
➤je spijsvertering wellicht niet goed werkt, kost je dat enorm veel energie (diverse enzymen en overbelasting van je alvleesklier)
➤je voeding binnen krijg die je lichaam veel energie kost, houd jij geen energie meer over (insuline).
➤je wellicht insuline resistent bent, komt de energie niet in je cellen! (insuline)
➤je ontdekt dat als je hormonen in balans zijn dat je ook tijdens je menstruatie minder klachten hebt en minder klachten hebt tijdens de overgang (geslachtshormonen)

Middels een anamnese gaan wij samen kijken welke hormonen er uit balans zijn. Daarnaast ga je leren luisteren naar je lichaam en ga je je hormonen leren kennen, in balans brengen en ze de juiste richting op sturen zodat je meer energie krijgt en gezond en blijvend afvalt.

Mag ik nog lekkere dingen eten?
Ja zeker zelf hanteer ik de 80/20 regel, (80% gezond eten, 20% zondigen). Waardoor jij met mate heerlijk kan blijven genieten van wat jij lekker vindt.

Wat gaan wij doen in het MOVES programma?

➤In dit programma neem ik je bij de hand en verander je stapje voor stapje je voedingspatroon en leefstijl. Met volop voedingsstoffen die ervoor zullen zorgen dat het steeds makkelijker wordt om ongezonde voeding te laten staan en je krijgt wellicht op termijn zelfs zin om te gaan sporten! Zoals bij mij het geval is.

 •  
 • ➤We gaan de hormonen in balans brengen welke zorgen voor je energiehuishouding en je honger en verzadiging, daarnaast gaan we kijken naar voeding wat niet bij jou past. Deze voeding zorgt voor extra gewicht.
 •  

➤In mijn programma is mindset en ontspanning even belangrijk als voeding.
In mijn programma ontdek je met welke voeding en welke gedachten je je het beste kunt voeden. We focussen niet op wat niet mag, maar op wat wèl mag.

➤Omdat dit programma deels uit één op één consulten bestaat kunnen we snel stappen maken en snel schakelen. Ik ga je persoonlijk begeleiden, ik ben je stok achter de deur!

➤Ik begeleid je stap voor stap, je hoeft niet direct alles om te gooien. Je hebt 4 één op één gesprekken (30 minuten) via Whatapp of zoom, waarin ik je persoonlijk begeleid. Je kan al je vragen en twijfels met me delen.

➤ MOVES= Bewegingen, uiteraard gaan we ook bewegen. Dit bespreken wij in de één op één consulten. Het is afhankelijk van waar jij nu staat. Heb
jij bijvoorbeeld heel veel stress nu, dan is het niet wijs om heel
intensief te gaan bewegen. Je krijgt een persoonlijk plan!

➤Durf jij je oude patronen los te laten en te gaan voor een gezond gewicht en gezondheid?Hoelang duurt dit programma? Hoe lang jij wilt, de één op één consulten dienen wel binnen een half jaar afgenomen te worden. Verder kan jij het op jouw eigen tempo doen. Dit kan binnen 3 maanden of 12 maanden. De tijd die jij ervoor nodig  hebt.

Extra’s

Je ontvangt drie E-books met:
– 10 recepten voor ontbijt
– 10 recepten voor de lunch
– 10 recepten voor diner

Bonussen

E-book met de meest gemaakte fouten en E-book recepten voor tussendoor.
Daarnaast heb ik een archief met wel 100 recepten. Lus je iets niet of zoek je iets speciaals. Daar kan ik voor zorgen.

Aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden, gebruik onderstaande knop.

Weet je nog niet zeker of het programma wat voor je is. Maak gerust een afspraak in de agenda onderin.

Reacties van mijn cliënten

"Erg leerzaam"

“Nooit geweten dat het aan mijn hormonen lag”

“Had ik dit maar eerder geweten

“Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam”

“Wist niet dat chemische toevoegingen zoveel effect hadden op mijn gewicht”

Waar sta je na dit programma?

 • ➤Na dit programma ben jij de beste versie van jezelf.
 •  
 • ➤Je hebt nu alle kennis om gezonde keuzes te maken.Je bloedsuikerspiegel is stabiel(er).
 •  
 • ➤Je hebt meer energie.Je bent hopelijk van alle vage klachten af zoals stijve gewrichten, hoofdpijn en vermoeidheid.
 •  
 • ➤Je hormonen zijn in balans.
 •  
 • ➤Je bent gewicht verloren.
 •  
 • ➤Je bent vrolijk, ontspannen en je straalt.
 •  
 • ➤Maar de focus is gezondheid en als je gezond bent dan kan je ook blijvend afvallen!
 •  

➤Wil je meer informatie of gewoon eens kennismaken, maak gerust een afspraak in mijn agenda.

Plan een gratis kennismakingsgesprek!

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan?

Met je gezondheid en afvallen aan de hand van de MOVES Methode? Vanaf 1 januari 2022 zal het programma beschikbaar zijn.

Je kunt  je al aanmelden via onderstaande knop.

De investering bedraagt€ 397,-,

 

 
 

MOVES methode van Gezond met Esma

Mindset

 • Je bent regelmatig begonnen aan een dieet en valt steeds terug in je oude patroon. We gaan aan de slag met je mindset zodat jij geen terug val meer hebt.
 • Je wilt wel maar het lijkt alsof je lichaam niet mee wilt veranderen. Je gaat je bewust worden van je (beperkende) gedachtes. Ik ga je precies uitleggen hoe dat werkt met geest (gedachten/patronen) en lichaam.
 • Je voelt je soms lusteloos, moe of geïrriteerd, maar je weet niet waar het vandaan komt, Je gaat leren luisteren naar je lichaam.
 • Je vind het moeilijk om te beginnen. Je gaat stap voor stap acties ondernemen.
 • Je weet niet zo goed wat je wilt. Je gaat je doelen duidelijk omschrijven.
 • Ik leer je middels diverse audio’s en meditaties hoe je jouw gedachten omkeert, hoe je positiever wordt, middels audio’s meditaties, affirmaties en diverse werkboeken.

Ontspanning

 • Stress ligt ten grondslag aan vele chronische aandoeningen. Je gaat ontdekken hoe dat in elkaar steekt.
 • Je krijgt diverse ontspanningstools.
 • Je gaat leren hoe met stressvolle situaties om te gaan.

Voeding

 • Je hebt al van alles geprobeerd om af te vallen, zonder langdurig resultaat. Je hormonen zijn uit balans, daarom val je niet af. Dat is verleden tijd. Met mijn MOVES Methode ontdek je hoe jouw hormonen ervoor hebben gezorgd dat je moeilijk gewicht verliest en met deze Methode gaan we je hormonen weer terug in balans brengen.
 • Daarnaast ontdek je hoe voedselovergevoeligheden voor 2 tot 5 kilo extra gewicht kunnen zorgen!
 • Je bent er inmiddels achter dat een tijdelijk dieet niet werkt, je gaat bij mij leren een goede balans te vinden die bij jou past.
 • Doordat je goede en gezonde voedingsstoffen binnen krijgt gaat jouw lichaam de juiste neurotransmitters aanmaken die jou een goed gevoel geven.
 • Hierdoor zul je ook niet meer naar troostvoeding grijpen.
 • Door voeding te eten wat niet bij je past en een slechte vertering krijg je allerlei klachten. Je gaat leren luisteren naar je lichaam en ontdekken welke voeding bij je past.
 • Je ontdekt dat overgewicht ontstekingen met zich meebrengt. Als je dit programma doorlopen hebt zal je minder ontstekingen hebben.
 • Door voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen hoef jij op de lange duur niet aan (meer) medicijnen. Indien je al wel medicijnen neemt, kun je er hopelijk gauw mee stoppen!
 • Je ontdekt wat nu gezonde voeding is. Jouw immuunsysteem krijgt hierdoor een boost en daardoor is je systeem sterk genoeg om ziektes buiten de deur te houden!
 • Vind je het maar lastig om gezonde maaltijden te maken, je krijgt diverse E-books met simpele en makkelijke recepten. Daarnaast ondersteuning om jouw favoriete maaltijden gezonder te maken.
 • Ik begeleid je stap voor stap, je hoeft niet direct alles om te gooien.
 • Je hebt zes één op één gesprekken via WhatsApp, beeldbellen of Zoom, waarin ik je persoonlijk begeleid. Je kunt al je vragen en twijfels met me delen.

Energie

 • Je leert hoe je je bloedsuikerspiegel in balans houdt, hierdoor krijg je meer energie.
 • Je ontdekt wat je niet moet om meer energie te krijgen.
 • Je gaat in 2 weken tijd al meer energie ervaren (indien je mijn adviezen opvolgt).

Stabiele hormonen

 • Je hebt vaak stemmingswisselingen, voelt je uit het niets ineens verdrietig of depri. Dit heeft allemaal met je hormonen te maken die uit balans zijn.
 • Elke keer na het eten krijg je enorme dips. Dit is je bloedsuikerspiegel die daalt, ook dit gaan we oplossen door je hormonen in balans te brengen.
 • Je hebt al van alles geprobeerd om af te vallen, zonder langdurig resultaat. Je hormonen zijn uit balans, daarom val je niet af. Dat is verleden tijd. Met mijn Moves Methode ontdek je hoe jouw hormonen ervoor hebben gezorgd dat je moeilijk gewicht verliest en met deze Methode gaan we je hormonen weer terug in balans brengen. Daarnaast ontdek je hoe voedselovergevoeligheden voor 2 tot 5 kilo extra gewicht kunnen zorgen! 

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.