Voedingsdeskundige en Hormoonfactor trainer Hillegom

Sinds 2016 heb ik mijn voedingsdeskundige praktijk in Hillegom. Na mijn opleiding als voedingsdeskundige heb ik een opleiding longevity coach gedaan. Longevity staat voor langdurig gezond en vitaal ouder worden. Daar heb ik geleerd hoe je zonder (al te veel) medicijnen oud kunt worden. Na deze opleiding heb ik Medische basiskennis gedaan, een pittige HBO opleiding! Een bijscholing over diabetes type 2 en orthomoleculaire darmtherapie. In januari 2020 heb ik mijn diploma Hormoonfactor trainer gehaald.

 

Hormoonfactor trainer

Na de opleiding Hormoon Factor trainer heb ik nog meer kennis gekregen in hoe onze hormonen samen werken. Hoe ons lichaam functioneert (en soms niet) met al deze hormonen. En welke klachten er kunnen ontstaan als het niet goed werkt. Het is net domino, als er ergens iets niet goed gaat/omvalt. Dan kunnen er allerlei klachten ontstaan en kan het steeds erger worden omdat alles met elkaar verbonden is.

We worden met zijn allen wel ouder maar beginnen steeds eerder met medicijnen slikken, wil je dit proberen te voorkomen? Het allerbeste kun je preventief aan de slag gaan met je gezondheid.

Voeding en leefstijl heeft een enorme invloed op hoe we ouder worden. De mate waarin je beweegt kan het verschil maken of je op vrij jonge leeftijd achter een rollator beland of veel later. Het liefst helemaal niet natuurlijk!

Ook als je wilt afvallen kan je bij mij terecht, maar als je aan je algehele gezondheid gaat werken, krijg je vanzelf een gezond gewicht die bij je past.

 

Voedingsdeskundige of een diëtiste?

Een diëtiste volgt vaak het voedingscentrum en werkt samen met de huisarts. Waar ik in verschil met een diëtiste is dat ik wat minder het voedingscentrum volg. Maar gericht ben op zo natuurlijk mogelijk eten. Ik zal nooit bewerkte voedingsmiddelen aanraden omdat ze ver van de natuur af staan. Bij het voedingscentrum vinden ze veel bewerkte voedingsmiddelen veilig. Ze zijn ook veilig alleen op de lange duur niet goed voor onze gezondheid.

Waar een diëtiste u voorschrijft bepaalde producten te eten, puur om af te vallen, omdat overgewicht nou eenmaal risico’s met zich mee brengt. Zal ik vooral natuurlijke en gezonde producten adviseren om u eerst gezond te krijgen zodat u blijvend en gezond afvalt.

Advies en begeleiding bij: Overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk,  pre diabetes type 2, intoleranties, allergieën. maag- en darmproblemen  en diverse aandoeningen/klachten. Maar ook allerlei hormonale klachten. Pijnlijke menstruatie, slaapproblemen, overgang, stemmingwisselingen, spijsverteringsklachten en depressies.

Mijn voedingsdeskundige praktijk is gelegen in Hillegom, ik kan ook naar u toekomen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
Vanuit Lisse, Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Sassenheim, Noordwijk en Noordwijkerhout is het prima aan te rijden. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Voor meer vragen of opmerkingen over over gezondheidsadvies kunt u mij altijd een mail sturen of bellen.

Pakketten en Tarieven

https://gezondmetesma.nl/tarieven-2/

 

Vergoeding

Via onderstaande link kunt u controleren of uw zorgverzekering mijn consulten vergoed. Ze worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ik val onder Level 3.

Op aanvraag;

Voorlichtingen op scholen, BSO, crèches op aanvraag, ik ben aangesloten bij Stichting Kind & Voeding.

Voorlichting en advies bij bedrijven.

Kookworkshops privé of in een groep;

-koken met verse ingrediënten zonder pakjes of zakjes
-gezonde tussendoortjes
-gezonde lunch

https://gezondmetesma.nl/workshop-marokkaans-koken/

 

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.