Gezond afvallen!

Gezond met Esma

Gezond afvallen

Inmiddels weten we dat crash diëten niet gezond zijn voor onze lichaam. Met crash dieet bedoel ik dat je stopt met eten en aan de shakes gaat of je eet zo weinig calorieën dat je lichaam in een spaarstand gaat. Iedereen die weleens een dieet heeft gevolgd, weet dat je na een tijdje gewoon niet meer afvalt. Eerst gaat het heel snel en daarna stopt het. Als je weer “normaal” gaat eten dan komen de kilo’s er weer bij!

Wat gebeurt er? Wanneer je stopt met eten, dan verlies je eerst veel vocht en spiermassa. Maar dat wil je eigenlijk niet. Je wilt vet verliezen.1 kilo vet is 9000 calorieën, dit raak je niet zomaar kwijt. Je hebt het ook niet in een paar weken erbij gekregen, dus het is verstandig om daar de tijd voor te nemen. Het is lastig in deze tijd, vooral omdat heel veel aanbieders adverteren met, verlies 10 kilo in 2 weken. Tja… 10 kilo WAT denk ik dan?? En wat gebeurt er daarna?

Gewicht verliezen en behouden is best wel ingewikkeld. Het is verstandig om daar professionele hulp bij te vragen. Iedereen die je belooft heel veel af te vallen in korte tijd, daar zou je je vraagtekens bij moeten hebben??? Ook als ze je vertellen dat je ALLES mag blijven eten wat je wilt. Als je alles blijft eten wat je wilt dan val je niet af. Ik zoek samen met jou naar de alternatieven.

De kilo’s die jij graag eraf wilt hebben die heb jij in jaren opgebouwd, het is niet meer dan logisch dat je daar even de tijd om af te vallen.

Stap voor stap begeleid ik jouw naar een gezond leven en gezond gewicht. Langdurig veel overgewicht brengt allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Zoals diabetes, hart en vaat ziekten, hoge bloeddruk en hart en vaatziekten.

Bij mij krijg je geen dieet. We gaan rustig wat dingen qua voeding en beweging aanpassen zodat je wat lekkerder in je vel gaat zitten waardoor het gemakkelijker wordt om deze leefstijl vol te houden. Je gaat langzaam afvallen, maar wat je verliest komt er dan ook niet meer bij als je je leefstijl aanpast. In het begin lijkt het moeilijk, maar als je eenmaal de routine te pakken hebt gaat het steeds makkelijker. Ik hanteer de 80/20 regel. Als je voor 80% gezond eet, kan je best wel af en toe wat lekkers eten.

Maak een afspraak voor een kennismaking of voor een consult. Ik werk ook op locatie in Hillegom, Lisse, Nieuw-Vennep o.a..

Met vriendelijke groet,
Esma, voedingsdeskundige Hillegom

Ontvang een gratis E-book met 15
gratis tips voor gezond brood beleg!

Downloaden

E-book-15-tips-gezond-broodbeleg-cover

Gratis kennis te maken met Esma?

Wil je eerst eens kijken of ik wat voor je kan betekenen, plan gerust een gesprek in om kennis te maken.

In de praktijk is gebleken dat het moeilijk is om jezelf te coachen. Met mijn hulp als voedingsdeskundige is resultaat zeker haalbaar. Persoonlijke aandacht is zeer belangrijk, omdat iedereen anders is en begeleiding nodig heeft op verschillende “punten”.